REKLAMI GEÇ

ÖZEL PEV LİSELERİNDE SEMİNER

ÖZEL PEV LİSELERİNDE SEMİNER

Özel PEV Liseleri, velilere yönelik “Anne, baba ve ergen” konulu bir seminer düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2014 Çarşamba, 11:23

Çocuk ve aile sorunlarının terapisinde çalışan; zekâ ve kişilik testleri, çocuk ve yetişkinlere yönelik tüm testleri kullanma sertifikalarına sahip, oyun terapisi, yaratıcı drama, psikodrama, aile terapisi, pozitif psikoterapi eğitimleri alan Uzman Psikolog Cengiz Türkmen, bir kez daha Özel PEV Liseleri velileri ile buluştu.

“Anne, baba ve ergen” konulu seminere, ergenin tanımını yaparak başlayan Uzman Psikolog Cengiz Türkmen, veli ve öğretmenlere; ergendeki fiziksel, psikolojik, sosyal, bilişsel değişimler hakkında bilgi verdi.

Türkmen ayrıca ergenlik döneminin ergenin kendini ilk kez tanımladığı ve kimliğine kavuştuğu bir dönem olduğunu, bu dönemde hem aile hem okul olarak çocukların ihtiyaçlarının doğru tespit edebilmesi ve onların bu hassas dönemi en sağlıklı şekilde geçirebilmeleri için onlara destek olunması gerektiğini belirtti. Gencin bocalama dönemini hasarsız geçirebilmesi için ebeveyn ve öğretmenlerin bilinçli, duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Velilerin kendilerini sorgulama fırsatı buldukları seminer ilgiyle izlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı