REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri EUROASIA MUN’a katıldı

PEV öğrencileri EUROASIA MUN’a katıldı

Özel PEV Lisesi Model United Nations (MUN) Topluluğu öğrencileri, Birleşmiş Milletler üyesi rolünü üstlendikleri konferansa katıldı. Dünya sorunlarını o ülkeleri bakış açısıyla anlatan PEV öğrencileri, önemli organizasyonda tam not aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 09:50

Birleşmiş Milletler Konferansı’nın bir çeşit simülasyonu olan EUROASIA MUN Konferansı, Ankara’da gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak lise öğrencileri tarafından canlandırıldığı konferansa, Özel PEV Lisesi öğrencileri de katıldı. 4 gün süren etkinlikte dünya sorunları masaya yatırıldı, çözüm yolları arandı. Tüm etkinliklerin İngilizce olarak gerçekleştirildiği MUN Konferansı, öğrencilerin dil gelişimine de büyük katkı sağlıyor.

denizli-pev-okullari-ogrencileri-dunya-sorunlarini-tartistilar-İC-1

ETKİNLİK 4 GÜN SÜRDÜ
EUROASIA MUN Konferansı’na İngilizce öğretmenlerinin danışmanlığında katılan Özel PEV Lisesi öğrencileri, ilk gün 4 workshopa katılıp işleyişi öğrendiler. Katıldıkları etkinliklerde Birleşmiş Milletler hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, dünya meselelerine başka ulusların gözüyle baktı, farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik ve siyasi özelliklerini öğrendiler.

İkinci gün, komitelerine ayrılıp delegesi oldukları ülkelerin güncel olayları hakkındaki açılış konuşmalarını yapan PEV öğrencileri, gündem maddeleri üzerinde tartıştı, delegeler önerilerini sundu. Komiteler, “Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik”, “Kadın Hakları”, “Hukuk”, “BM Güvenlik Konseyi”, “Riskli Ortamlarda Kişisel Güvenlik” ve “Uzay Projelerinde İş Birliği” konularını ele aldı. Komitelerinde son tartışmalarını yapan Özel PEV Liseleri öğrencileri, sonuç raporlarını, Birleşmiş Milletler’e gönderilmek üzere komite başkanlarına teslim ettiler.

Karar oylamalarıyla kesin sonuçlara varılmasını, kapanış seremonisi izledi, öğrencilere sertifikaları verildi.

denizli-pev-okullari-ogrencileri-dunya-sorunlarini-tartistilar-İC

PEV ÖNEMLİ ORGANİZASYONA 4 YILDIR KATILIYOR
EUROASIA MUN’da öğrencilerinin yanında olan Özel PEV Liseleri Müdür Yardımcısı Saygın Fenli, Model United Nations’a okullarının dört yıldır düzenli olarak katıldıklarını belirterek, bu konferansların üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edildiğini söyledi.

Fenli, “Öğrencilerimizi dünyaya geniş açıdan bakabilen, uygulama yaparak demokrasi ilkesini pekiştirmiş, uluslararası ilişkilerde evrensel ve diplomatik bakış açısı kazanmış bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. MUN Topluluğu üyeleri, İngilizceyi geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda dünya sorunları hakkında bilgi ediniyor, bu sorunlara yönelik çözümler geliştirmek için donanımlı hale geliyorlar. Öğrencilerimiz, geleceğin diplomasi dünyasına aday olabilecek şekilde yetişiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı