REKLAMI GEÇ

PEV öğrencileri ‘Nesin Matematik Köyü’ kampına katıldı

PEV öğrencileri ‘Nesin Matematik Köyü’ kampına katıldı

Özel PEV Okulları öğrencileri, 7’den 70’e herkesin her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği, öğrettiği ve düşündüğü Nesin Matematik Köyü’nde üç günlük bir eğitime katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2017 Perşembe, 13:07

Özel PEV Okulları 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir grup, matematik öğretmenleri rehberliğinde, İzmir Şirince’nin 1 km uzağında, 7’den 70’e herkesin her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği, öğrettiği ve düşündüğü Nesin Matematik Köyü’nde üç günlük bir eğitime katıldı.

‘Matematiği öğretmek ve sevdirmek’ amacıyla kurulan bu köyde paylaşmanın ve düşünmenin sınırı yok. Sınırı olmayan bu ortamda bulunmaktan ve çalışmaktan keyif alan PEV öğrencileri, matematiksel düşünebilme, soyutlama, sorgulama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama gibi hem okulda hem de hayatlarında kullanabilecekleri önemli beceriler deneyim kazandılar.

Basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru ilerleyen eğitim sürecinde matematiksel düşünme yetilerini üniversite düzeyine kadar zorladılar. Derse katılımları, sordukları sorular, ürettikleri çözümler ve ilgileriyle Ali Nesin’in dikkatini üzerlerinde toplayan öğrenciler, eğitimin son gününde Ali Nesin’den evde çalışıp üzerine düşünebilecekleri ve sonuçlarını öğretmenleriyle paylaşabilecekleri bir çalışma istediler.

Sosyal anlamda da kamptan sonuna kadar faydalanan öğrenciler, derslerden arta kalan zamanlarda köyün doğal güzelliklerinin tadını çıkardılar ve Efes Antik Kenti’ne yaptıkları ziyaret ile tarihi bilgi dağarcıklarını geliştirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı