REKLAMI GEÇ

PEV öğrencilerine gazetecilik dersi

PEV öğrencilerine gazetecilik dersi

Denizlihaber.com Genel Müdürü Sedat Kurt, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşide Denizli Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) okulları öğrencileri ile buluştu. Kurt, PEV öğrencilerine gazeteciliği, mesleki zorluklarını anlattı, özgür basının, özgürlüklerin güvencesi olduğunu söyledi.  

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2015 Pazartesi, 13:25

‘Sedat Kurt ile Çalışan Gazeteciler Günü Özel Söyleşi’sinde Denizli Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları öğrencileri gazetecilik hakkında bilgi sahibi oldu.

denizli-pev-sedat-kurt-soylesi-ic

Denizli Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları yönetimi Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel söyleşi düzenledi. Denizlihaber.com Genel Müdürü Sedat Kurt’un konuşmacı olduğu söyleşide öğrenciler gazetecilik tarihi, haberlerin kamuoyuna aktarılış süreci ve gazetecilerin yaşadığı zorluklar hakkında bilgi sahibi oldu.

Gazeteci olmak için insandaki merak duygusunun güçlü olması gerektiğini anlatan Gazeteci Sedat Kurt, “Bir olay olduğunda ‘Bunun sebebi ne acaba?’ diyerek araştırmak gazeteciliktir” dedi.

Gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede hukuktan ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirten Kurt, “Bütün özgürlüklerin ve adil bir yönetimin güvencesi de aslında basındır. Biz gazeteciler, millet için güzel olan ne varsa korumak için varız ve bunu istiyoruz” dedi.

denizli-pev-sedat-kurt-soylesi-ic-1

Konuşmaların ardından muhabirlerin zorluklar içinde yaptığı haberler ve spikerlerin yayın esnasında yaşadığı zor anlar öğrencilere izletildi. Söyleşi sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları sorarak Kurt’tan yanıt aldı.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı