REKLAMI GEÇ

PEV öğretmenlerinin eğitim yolculuğu

PEV öğretmenlerinin eğitim yolculuğu

Özel PEV Okulları öğretmenleri mesleki gelişim çalışmalarına devam ediyor. PEV’in öğretmenleri, kısa süre içinde farklı organizasyonlarda yer aldı, yeni kazanımlar elde etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2018 Cuma, 14:32

Eğitim odaklı her türlü eğitim, seminer ve konferansa katılan PEV öğretmenleri, Özel İzmir SEV İlköğretim Okullarında gerçekleştirilen “4. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” ile Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın bu yıl “Anla(t)mak” temasıyla düzenlediği etkinliklere katıldı.

PEV’in öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri Ünlü Yazar Yalvaç Ural’ın da katılımıyla zenginleşen pek çok atölye çalışması yaptı.

PEV öğretmenleri, 17 Şubat 2018 tarihinde ise İzmir’de iki farklı etkinlikte yer aldı. PEV Okulları sınıf öğretmenleri, İzmir Çakabey Okullarında birincisi gerçekleştirilen “Öğrenen Öğretmen Konferansı”nda önemli deneyimler elde etti.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Eğitim Direktörü Esra Savaşan’ın “Öğretmenlik Yolculuğun Başı mı Sonu mu?” adlı açılış konuşması ile başlayan konferansta, öğretmenler kendi alanları ile ilgili yapılan sunum ve atölye çalışmalarını gözlemledi. Bu oturumlarda başta Tülin Kozikoğlu ile “Keyifle Okuyorum-Özenle Yazıyorum: Çocuklara Yaratıcı Yazı Nasıl Öğretilir?” adlı yaratıcı yazma çalışmaları olmak üzere rehberlik, okul öncesi, sınıf öğretmenliği, etkili dil eğitimi, lego education alanlarındaki atölye çalışmalarına etkin bir çalışma ortaya koydular.

Aynı gün İngilizce öğretmenleri ise 15.si düzenlenen İTK ELT konferansına katıldı. Mesleki eğitimin güçlü bir yabancı dil kazanımı için temel bir gereklilik olduğuna inanan öğretmenler, dil eğitiminde yenilikleri ve yeni teknolojileri takip etmek ve öğrenmek amacıyla bu konferansta yerlerini aldı.

Her yıl Türkiye ve dünyadan 4 dilde, bine yakın katılımcının ve onlarca dil bilimci ve eğitimcinin buluştuğu en geniş katılımlı konferans olan ELT, İzmir Özel Türk Koleji’nde düzenlendi.

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinliğe ise matematik öğretmenleri katıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ve farklı yaş gruplarına hitap eden matematik öğretmenlerinin deneyimlerini paylaştıkları “4. Matematik Öğretmenleri Paylaşım Sempozyumu” zengin atölye çalışmaları ve sunumlarla gerçekleştirildi.

Gelişen çağda, yenilikçi öğretmen olmayı, matematiği ders olarak değil bir yaşam tarzı olarak görmeyi ve öğrencilerin de yaşamlarına bunu dâhil etmeyi hedefleyen PEV Okulları matematik öğretmenleri, sempozyumda farklı oturumlara ve etkinliklere katılarak yeni deneyimler kazandılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı