REKLAMI GEÇ

PEV Okulları’nda renkli Dünya Öykü Günü

PEV Okulları’nda renkli Dünya Öykü Günü

Özel PEV Okulları, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nü yine çeşitli etkinliklerle kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2019 Pazartesi, 16:37

Öğrenciler, günün önemine dikkat çekmek için renkli kâğıtlara hazırladıkları Dünya Öykü Günü bildirilerini öğretmenlerine hediye ederek güne başladı.

Ortaokul Türkçe zümresinin düzenlediği etkinliklerde okul koridorlarını ve derslik kapılarını 7. sınıf öğrencilerinin 10 cümleyle resmettikleri öyküler süsledi.

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, okul öncesi ve ilkokul sınıflarını ziyaret ederek seçtikleri öyküleri okudu, farkındalık yarattı. 5. sınıflar arasında, Ernest Hemingway’in başlattığı akımdan yola çıkarak 6 kelimelik öykü yazma yarışması düzenlendi.

Günün en özel kutlaması 6. sınıf öğrencilerinin Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokuluna yaptığı ziyarette yaşandı. Bu etkinlikte Özel PEV Okulları öğrencileri ve görme engelli öğrenciler öyküler okuyarak özel günü daha da anlamlı kıldı.

Görme Engelliler Okuluna yapılan ziyarette, öğrenciler oradaki öğrenci ve öğretmenlerden bilgiler alarak, farklılıkların insan yaşamındaki zenginlikler olduğunu kavradı.

Özel PEV Okulları Ortaokul Müdürü Hilal Tortop, öğrencilerde edebiyat zevkinin gelişmesinin ve onların iyi birer okuryazar olarak yetişmelerinin akademik başarılar kadar önem taşıdığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı