REKLAMI GEÇ

PEV Türkiye’yi temsil etti

PEV Türkiye’yi temsil etti

Özel PEV Okulları, Viyana’da gerçekleştirilen 3.Uluslararası Viyana Folklor ve Dans Festivali’nde ülkemizi temsil etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2014 Salı, 10:25

Akademik alandaki başarılarının yanı sıra sanat ve spor alanında da pek çok başarıya imza atan Özel PEV Okulları, 19-23 Şubat tarihlerinde otuz üç ortaokul ve lise öğrencisinden oluşan halk dansları ekibiyle Viyana’da gerçekleştirilen 3.Uluslararası Viyana Folklor ve Dans Festivaline katıldı. 

13 Avrupa ülkesinin katıldığı festivalde ortaokul öğrencileri Doğu Anadolu Bölgesi oyunlarını, lise öğrencileri ise Ege Bölgesi oyunlarını sergiledi. Ülkemizin ruhunu, folklor kültürünü en iyi şekilde sergileyen öğrenciler izleyiciler tarafından hayranlıkla izlendi.

Özel PEV Okulları öğretmenleri de festival boyunca öğrencilerinden desteklerini esirgemedi. Grup, dört gün süresince rehber eşliğinde şehri gezip Viyana’nın tarihi, mimarisi, kültürü hakkında da bilgi sahibi oldu.

Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof.Dr. Mehmet Meder, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Özel PEV Okulları öğrencileriyle gurur duyduğunu, Halk Dansları Öğretmeni Mustafa Tuncer’i ve öğrencilerini tebrik ettiğini; Türkiye’nin aydınlık gençlerinin milli değerlerimizi yaşatacağından emin olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı