REKLAMI GEÇ

PEV Okulları Zeka Ve Yetenek Kongresi’nde

PEV Okulları Zeka Ve Yetenek Kongresi’nde

Türkiye Zekâ Vakfı’nın her yıl düzenlediği Zekâ ve Yetenek Kongreleri’nin beşincisi ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Özel PEV Okulları da zekâ ve yeteneğin farklı bakış açılarıyla ele alındığı bu kongrede yerini aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2017 Çarşamba, 10:00

“Özgür ve doğru düşünebilen, düşündüklerini ifade edebilen ve karşıt görüşleri dinleyip koşulları değerlendirerek en uygun çözüm yollarını bulabilen birey”in öne çıktığı kongrede, zekâ ve yetenek kavramlarının kuramda ve uygulamada doğru anlaşılmasının insanların mutluluğu açısından hayati önem taşıdığı fikri üzerinde duruldu.

Açış konuşmasını Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı’nın yaptığı, “Son Söz”ü ise Prof. Dr. Ziya Selçuk’un söylediği kongre boyunca PEV öğretmenleri alanlarında uzman eğitimci, sanatçı ve yöneticilerin sunumlarına, panellere ve atölyelere katıldı.

PEV öğretmenleri, “Dr. Alp Sırman’ın “Çevremizde Olup Bitenler: Zekâya Evrimsel Bakış”, Cevat Ayna’nın “Mutlu Sınıf”, Mehmet Auf’un “Başarının Olmayan Formülü, Modern Sabahlar’ın Modern Kafa Modern Vücutta Bulunur”, Prof. Dr. Sinan Canan’ın “Örüntü Zekâsı”, Dr. Şeref Oğuz’un “”, dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Dilek Livaneli’nin “Bir Dilek Yetmez”, Prof. Dr. Nebi Sümer’in “Yeteneğin Keşifle Buluşmasında Güvenli Aile ve Okul İkliminin Rolü…” gibi daha birçok sunum, Prof. Dr. Ahmet İnam’ın “Güzel insan, bütün insandır.” sözüyle zenginleştirdiği “Zekâ gerçek hayatta ne işe yarar?” isimli panel ve “Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Burak Karabey’in Yenilikçi Bilim ve Matematik Deneyleri” atölyesinde zekâ ve yeteneğin duygusal ve kültürel boyutlarının da tartışıldığı konuşmaların paydaşı oldu.

Bir diğer eğlenceli ve düşündürücü kısım da kongrenin ana başlığı olan “kafa kafaya” sloganıydı. “Daha iyi”nin kafa kafaya vermekle, bireysel değil birlikte düşünmeyle ve zekâ ortaklığıyla mümkün olabileceğine dikkat çekildi, katılımcıların bir sorgulama içine girmesini sağladı.

Sunum aralarında konuşmacılarla sohbet etme fırsatı da bulan Özel PEV Okulları öğretmenleri; kongre sonrasında öğrenmekten, sorgulamaktan, farklı insanlar ve düşüncelerle karşılaşmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı