REKLAMI GEÇ

PEV’de hareketli müzik eğitimi

PEV’de hareketli müzik eğitimi

Özel PEV Okulları, öğrene odaklı eğitimlerini sürdürüyor. Müzik ve Hareket Eğitmeni Tuncer Ediz Toksoy’un katıldığı “Bedenden oyuna müzik ve hareket eğitimi” renkli anlara sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2016 Salı, 10:22

Uyguladığı eğitim yöntemleriyle fark yaratan Özel PEV Okulları, yine farklı bir etkinliğe imza attı. Öğrencilerin müziğe olan ilgilerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen “Bedenden oyuna müzik ve hareket eğitimi” Müzik ve Hareket Eğitmeni Tuncer Ediz Toksoy tarafından verildi.

pev-muzik-iccc

Çoğunlukla okul öncesi, drama ve müzik öğretmenlerinin katıldığı eğitiminde yaratıcı drama yöntemlerinden de faydalanılarak, bedenin ritmi öğrenmek, bireyin etrafındaki sesleri algılamasını, sesleri taklit edebilmesini ve kendi müziğini oluşturması amaçlandı.

pev-muzik-icc

Eğitim ile ilgili bilgi veren Toksoy, “Müzik eğitimi verilirken, daha zevkli, akılda kalıcı, hareketli, kolay öğrenilebilir ve yaratıcı olması nedeniyle birçok eğitimci tarafından Orff metodu desteklenmektedir. Öğretmenler orff yöntemlerini derslerinde kullanarak öğrencilerin öğrenme disiplinini oluşturma, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerini geliştirme yönünde öğrencilerine destek olacaklardır. Çocuklar ile uygulanan müzik, hareket ve dans gibi çocuklara temel müzik eğitimi vermek için çocukların alışık olduğu elemanları kullanarak tamamen doğal yollarla onları öğrenmeye teşvik eden bir metottur” dedi.

pev-muzik-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı