REKLAMI GEÇ

PEV’de şiir gibi bir gece

PEV’de şiir gibi bir gece

Özel PEV Okulları ortaokul öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı, “Öyküleriyle, şarkılarıyla şiirler gecesi” etkinliği gerçekleştirildi. 45 öğrenci 10 öğretmenin sahne aldığı etkinlikte, eski Türklerden günümüze uzanan şiirin öyküsü bazen dans, bazen de notalarla sunuldu. Etkinlik izleyenleri mest etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2016 Perşembe, 09:58

Özel PEV Okulları ortaokul öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan Türkçe Zümresi, 2 yıldan beri sürdürdüğü şiir temalı çalışmasının finalini “Öyküleriyle, şarkılarıyla şiirler gecesi” ile gerçekleştirdi.

denizli-pev-okullari-siir-dinletisi-4

PEV Okulları Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, çoğunluğunu 7. sınıf öğrencilerin oluşturduğu 45 öğrenci ile 10 öğretmenin sahne aldığı Şiir Gecesi’nde, Nazım’dan Kısakürek’e, Murathan Mungan’dan Necmettin Halil Onan’a kadar ünlü şairin şiirlerine yer verildi.

Şaman Dans Grubu’nun eski Türklerde dizelerin figürlere yansıtıldığı dansı izleyenleri büyülerken, şairlerin bestelenen şiirleri de, piyano, gitar ve flüt eşliğinde seslendirildi.

denizli-pev-okullari-siir-dinletisi-3

Bir öğrencinin okuduğu Nazım Hikmet’in Hiroşima’da atom bombasıyla 7 yaşında öldürülen Sadako Sasaki adına yazılan “Kız Çocuğu” adlı şiiri ise izleyenleri duygulu anlar yaşattı.

denizli-pev-okullari-siir-dinletisi-2

ŞİİR DOLU 1 SAAT
Öğrenci velileri ile eğitimcilerin katıldığı etkinlik bir saat sürdü. Gecede sahne alan öğretmen ve öğrencilerin performansı izleyenleri büyüledi. Gece ile ilgili bilgi veren Türkçe Öğretmeni Mustafa Şahan, “Okulumuzun 2 yıldan beri sürdürdüğü Şiir Temalı etkinlikleri bu gece ile sonlandırılmış oldu. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de özel çalışmalara imza atacağız. Bu gecede şiiri, öyküleriyle şarkılarıyla izleyenlere aktarmak istedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı