REKLAMI GEÇ

PEV’de veli eğitimleri tamamlandı

PEV’de veli eğitimleri tamamlandı

Özel PEV Okulları farklı bir etkinliğe daha imza attı. Okulda hayata geçirilen “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” kapsamında öğrenci velilerine 8 hafta eğitim verildi. Ebeveynlerin güçlü noktalarını fark ederek var olan becerilerinin güçlendirilmesinin hedeflendiği eğitimin sonunda sertifika töreni düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2016 Salı, 15:23

Özel PEV Okulları, eğitimi çok kademeli planlayan anlayışını sürdürüyor. Eğitim sisteminin içinde veliler de etkin bir şekilde yer almasını sağlamak adına önemli projeler geliştiren PEV Okulları, bu zincire yeni bir halka daha eklendi.

Özel PEV Okulları Rehber Öğretmeni Özden ÖZBEK tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF onaylı “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” PEV bünyesinde açıldı ve başarıyla tamamlandı.

denizli-pev-aile-egitimi-ic

ÇOCUKLARIMIZA NEDEN ULAŞAMIYORUZ?
22 öğrenci velisinin yer aldığı seminer 8 hafta sürdü. Seminere ilişkin bilgi veren Rehber Öğretmen Özden Özbek, günümüzde internet aracılığı ile birçok bilgiye rahatlıkla ulaşılabildiğini belirterek, çocuk eğitimi ve gelişimi ile ilgili de birçok sitenin hizmet verdiğini anlattı. Bilgiye bu kadar rahat ulaşılabilirken “acaba çocuklara neden ulaşamıyoruz? Onlara o kadar emek veriyor iken neden anlaşılamıyoruz?” sorusundan hareketle yola çıktıklarını dile getiren Özbek, uyguladıkları eğitimin temel felsefesini de bu kavramların oluşturduğunu kaydetti.

Eğitimde ebeveynlerin güçlü noktalarını fark ederek, var olan becerilerinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Özbek, kursa büyük bir ilgiyle devam eden 22 velinin çabalarını da takdirle karşıladıklarını kaydetti.

İÇİNDEKİ ÇOCUĞU CANLANDIRDILAR
Her hafta cumartesi günleri gerçekleştirilen ve 8 hafta süren eğitimde velilerin içindeki çocuğu canlandırmaları, bu sadeye de çocuklarını çok daha iyi anlayabilmelerine imkan tanıyacak etkinlikler gerçekleştirildi. Oynanan oyunların temasını da, grup çalışmaları ve bireysel yorumlamalarda da bu kavram üzerinde duruldu.

denizli-pev-aile-egitimi-ic-1

SERTİFİKALARINI TÖRENLE ALDILAR
Eğitimin sonunda katılan 22 veliye sertifikalarının verilmesi için tören düzenlendi. Rehber Öğretmen Özden Özbek, tüm katılımcılara sertifikalarını verdi, eğitimin bir parçası olmak ve çocuklarını çok daha iyi anlayabilmek için ortaya koydukları çabalardan dolayı teşekkür etti.

ARTIK ÇOCUKLARIMIZI ÇOK DAHA İYİ ANLIYORUZ
Sertifika töreni zaman zaman duygusal anlara da sahne oldu. Rehber Öğretmen Özden Özbek’i en güler yüzlü öğretmen olarak seçen veliler, çocuklarına nasıl davranmaları, ortaya çıkan sorunların çözümünde hangi adımları atmaları konusunda bilgi sahibi oldukları için yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı