REKLAMI GEÇ

PEV’in minikleri CSA Vakfı’nda

PEV’in minikleri CSA Vakfı’nda

Özel PEV Okulları 1. sınıf öğrencileri Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfını ziyaret etti, vakıf bünyesinde bulunan yerli ve yabancı sanatçılara ait birbirinden ilginç sanat eserleri inceleme fırsatı buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2017 Salı, 10:53

Görsel Sanatlar Zümresi’nin düzenlediği gezide minik öğrenciler sanat eserleri ile buluşmadan önce vakıfta yer alan ve 13 bin kitaptan oluşan kütüphaneyi inceledi.

Kütüphaneyi gezen öğrenciler etkinliğin ilk etabında kendilerine dağıtılan çalışma yapraklarında bulunan ve koleksiyona ait 24 eserin eksik kalan yanlarını, bu eserleri görmeden önce, kendi hayal güçleri doğrultusunda yeniden yarattılar.

Öğrenciler kısa sürede tamamladıkları eser örneklerini daha sonra sergi alanındaki orijinal eserler arasından bulmaya çalışarak, kendi resimleri ile karşılaştırma yaptı, ilginç varsayımlarda bulundu.

Etkinliğin ikinci etabında ise, öğrenciler en beğendikleri esere hikaye oluşturup, bu metinleri arkadaşları ile paylaştılar. Öğrencilerin farklı bakış açılarını açığa çıkarmalarını sağlamak ve sanat eserlerini incelerken her yönden düşünmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılan ziyaret, miniklerin keyifli bir gün geçirmelerini de sağladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı