REKLAMI GEÇ

PEV’liler kariyerlerine yön veriyor

PEV’liler kariyerlerine yön veriyor

Özel PEV Liseleri, öğrencilerinin kariyerlerine yön vermek için çalışmalarını sürdürüyor. PEV, Öğrencilerine verdiği nitelikli eğitimin yanı sıra kariyer günleri ile de geleceklerini şekillendirmelerine destek oluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2016 Çarşamba, 10:12

Eğitimdeki başarılarıyla ön plana çıkan Özel PEV Liseleri’nin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri düzenlendi. Öğrencilerinin hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemelerini, meslekleri; eğitim aşaması, çalışma koşulları bakımından daha iyi tanıyıp irdelemelerini sağlamak, meslek tercihi ve kariyer planlamasında ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen kariyer günlerinde, farklı meslek gruplarından başarılı kişiler PEV’de ağırlandı.

Kariyer günlerine Avukat Aysun Nalbant, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, Diş Hekimi Yasemin Yıldırım Canik, Sigortacı Meryem Eroğlu Salman, Bankacı Mehmet Karaca, Mimar Buket Dalaman, İç Mimar Asuman kocaakın, Doktor Süheyla Ayşe Mutlu, İş Kadını Bilge Sivri Başöz, Elektrik Elektronik Mühendisi İbrahim Kurt, Makine Mühendisi Metin Kocabatmaz, Diyetisyen Gülce Deveciler katıldı.

Öğrencilere tek tek seslenen, meslekleriyle ilgili bilgiler veren katılımcılar, kendi meslek grubuna ilişkin eğitim aşamalarını anlattı. Konuklar, günümüzde birçok kişinin eğitimi boyunca iş yaşamına yönelik bireysel kariyer hedefini belirlediğini, bunlara ulaşmak için kendini geliştirmeye çalıştığını, kurumların da bünyesindeki personele yönelik kariyer planları yaptığını anlattı.

Katılımcılar, alanının en iyisi olmak için hayal kurmanın, ne istediğini bilmenin, çalışmanın, araştırmanın, çok yönlü olmanın önemini vurguladı.

Kariyer günleriyle ilgili bilgi veren Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, “Farklı meslek dallarından konukların bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları bu günlerde, öğrencilerin yaşamlarında ve profesyonel iş hayatlarında kendilerini bir noktadan daha ileri bir noktaya nasıl taşıyabileceklerini, mesleklerin eğitim sürecini, avantajlarını ve dezavantajlarını öğrendiler, Böylece meslek seçiminde yanlış tercih yapmaktan büyük oranda kurtulacaklar. Alanlarında uzman kişilerin sunumlarıyla geleceklerini şekillendirirken, sağlıklı kararlar alabilecekler. Kariyer günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen Okul-Aile Birliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı