REKLAMI GEÇ

TED Denizli koleji Ailesi yol haritasını çizdi

TED Denizli koleji Ailesi yol haritasını çizdi

TED Denizli Koleji öğretmen ve destek personeli yemekte buluştu. Yoğun geçen bir eğitim öğretim yılının stresini atan eğitimciler, Marla Restaurant’ta gönüllerince eğlendiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2018 Cuma, 12:31

Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından TED Denizli Koleji 2017-2018 eğitim öğretim yılını geride bıraktı ve yoğun geçen sezonun yorgunluğunu yemekte attı.

Bir yıl boyunca öğrencilerin gelişimi için çaba harcayan öğretmenlerle güzel bir gecede buluştuklarını ifade eden TED Denizli Koleji Kurucu Müdürü Fatih Canpolat, “Yoğun ve başarılarla dolu geçirdiğimiz bir yılı daha kutlamak üzere öğretmenlerimiz ve personelimizle bir akşam yemeğinde buluştuk. Cuma günü de kendilerini yaz tatiline uğurlayacağız” dedi.

“ÇOK BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK”
TED Denizli Koleji Kurucu Müdürü Fatih Canpolat, “2017 – 2018 eğitim öğretim yılında bütün öğretmenlerimiz çok yoğun çalıştı. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, personellerimizle çok başarılı işler ortaya koyduk. Hem akademik çalışmalar, ders içi ve ders dışı eğitim faaliyetleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, projeler, eğitsel gezilerle öğrencilerimizin çok yönlü gelişimi noktasında önemli sonuçlar elde ettiğimiz bir yılı geride bıraktık. Öğretmenlerimizle de 3 haftadır değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Hem yılı değerlendiriyoruz hem de yeni yılda neler yapacağız, neleri daha iyi yapacağız, onların planlamaları içerisindeyiz. 2018-2019 eğitim öğretim yılına şimdiden çok iyi bir şekilde hazırlandık. Şimdi artık bu tatlı yorgunluğu bir nebze atmak için akşam yemeğinde öğretmenlerimizle bir aradayız” dedi.

LGS’DE ÜSTÜN BAŞARI
Bu yıl LGS sürecinin sıkıntılı başladığını belirten Müdür Canpolat, “Sene başında bu sıkıntılı süreci bizim öğretmenlerimiz, genel merkezden aldığımız destek ve LİDEP (Liseye Destek Eğitim Programı) ile hızlı bir şekilde atlattık ve öğrencilerimizi yenilenen sınava en iyi biçimde hazırlamaya çalıştık. Hafta içi ve hafta sonu derslerimiz ve deneme sınavı programlarımızla öğrencilerimizin başarı grafikleri izlendi ve ek çalışmalar yaptık. Tabii ki sınavın zor olmasını bekliyorduk ve ülkedeki tüm çocuklar için de zor bir sınav oldu. Ama sonuçlar açıklandığında gördük ki bizim öğrencilerimizden 32 tanesi nitelikli okullara girebilecek puanları aldılar. Yüzde 1’lik dilim içinde 10, yüzde 2’lik dilim içerisinde 18 öğrencimiz var. Öğrencilerimizin çoğu nitelikli okullara girebilecek puanları aldılar ve bu da bizi çok mutlu etti. Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor, hepsini kutluyorum” diye konuştu.

“2018-2019’DA DAHA GÜÇLÜ BİR KADRO
Yıl boyunca yapılan değerlendirmeler sonucunda kurum kültürüne ve yoğun çalışma temposuna ayak uyduramayan, okulun misyon ve vizyonuna uyamayan öğretmenleri belirleyerek yollarını ayırdıklarını anlatan Canpolat “Kadromuzda gerekli revizyonu yaptık. Ayrılacak öğretmenlerin yerine daha da nitelikli yeni öğretmenlerimizi Mart-Nisan aylarından itibaren kadromuza kattık. Çok daha güçlü bir kadroyla 2018–2019 eğitim öğretim yılında çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ KANADA DİPLOMASINA SAHİP OLABİLECEK, AMERİKAN ÜNİVERSİTELERİNE BAŞVURABİLECEKLER”
TED Kolejlerinin 90 yıllık geçmişiyle gittiği her ilde en iyi okul olmak üzere faaliyetlerini yürüttüğünü ve kolej eğitimi konusunda referans okullar olduğunu dile getiren Canpolat, Denizli’de özel ya da resmi tüm okulların gözlerinin üzerlerinde olduğunu kaydetti. TED Denizli Koleji’nde uygulanan programlar ve eğitsel çalışmaların gıpta ile izlendiği ve örnek alınmaya çalışıldığını ifade eden Canpolat, “Ancak, 90 yıllık geçmişi, ulusal ve uluslararası arenadaki prestiji, modern kampüsleri ve çağdaş eğitim öğretim uygulamaları, sunduğu ulusal ve uluslararası programlar ve yabancı dil eğitimi konusunda Denizli’de TED’le rekabet edecek bir okulun olmadığı bir gerçektir” dedi.

Önümüzdeki yıl uygulayacakları yurt dışı programlar hakkında da bilgi veren Canpolat, “Hali hazırda uyguladığımız 2 tane İngiltere akreditasyonlu, GCSE ve BTEC adında programımız var. Bu programlarda yer alan ders çeşitliliğini ve seviyelerini artırıyoruz. Bu programlarda yer alan öğrencilerimiz İngiltere akreditasyonlu sertifikalar ya da diplomalar alabiliyorlar ve yurt dışı üniversitelere başvurularda seçilebilirliklerini artırıyorlar. Ayrıca, Kanada ile değişim programımız var ve devam edecek. Şimdi de öğrencilerimizin Türk diplomalarının yanı sıra TED Denizli Koleji’nde okuyarak Kanada Lise Diploması alabilecekleri çift diploma programı için Genel Merkezimiz himayesinde çalışmalarımıza başladık. Arizona State University ile yapacağımız iş birliğiyle sunacağımız bir diğer yeni programımızla öğrencilerimizin Amerikan Üniversitelerine başvuru ve kabullerinde avantaj sağlayacak AP (Advance Placement) derslerini Okulumuzda almalarını hedefliyoruz. Tüm bu uluslararası çalışmalarımızı ve programlarımızı elbette Okulumuzun İngilizce eğitimindeki başarısına borçluyuz. TEDK12 İngilizce müfredatı Avrupa Birliği Dil Dosyasına uygun olarak hazırlanmıştır. Anasınıfından lise sonuna kadar bütünselliği olan ve Türkiye’de MEB onaylı tek özel müfredattır. TED Denizli Koleji’nde de bu program başarıyla uygulandığı için Cambridge IGCSE, Oxford AQA (GCSE), BTEC, ASU, gibi dünyanın en prestijli ve uluslararası geçerliliği olan sertifika ve diplomalar veren kurumlardan akreditasyonlarımızı aldık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ADRES: Saruhan Mahallesi 1. sokak no:5 Denizli

TELEFON: 0258 385 7 385

Web: https://www.teddenizli.k12.tr/

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita