REKLAMI GEÇ

Enver Yücel Uğur Okulları’nda

Enver Yücel Uğur Okulları’nda

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel Uğur Okulları’nı ziyaret etti, Uğur öğrencileriyle buluştu. Denizli’de Teknoloji Üniversitesi için çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Yücel, “Denizli ekonomisine, endüstrisine, turizmine katkı ve yarar sağlayabilecek faaliyetler içerisindeyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2018 Pazartesi, 14:26

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları  Başkanı Enver Yücel ile Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi eski devlet bakanı Dr. Burhan Kara, Denizli Uğur Okulları’nı ziyaret etti.

Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan’ın eşlik ettiği ziyarette, okul kampüsünü ve sınıfları gezen Yücel, öğrencilerle de bir araya geldi.

“150 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYORUZ”
Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın bu yıl 50. yıllını kutladıklarını belirterek, daha önce Mustafa Kemal Arslan ile Uğur Dershaneleri ile yola çıktıkları Denizli’de Uğur Okulları’nın gelişimini görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

15 bin çalışanı ile 150 bin öğrenciye hizmet verdiklerini vurgulayan Yücel, “Bahçeşehir Üniversitesi artık Türkiye’de, Dünya’da tanınan bilinen güçlü bir üniversite oldu. 30 bine yakın öğrencisi olan büyük bir kurum haline geldi. Türkiye’de iyi olmak önemli ama esas önemlisi Dünya’daki sayılı üniversiteler arasına girmek, eğitimde marka olmak. Bahçeşehir Uğur Okulları Türkiye’nin eğitimde markası olsun dünyaca tanınsın istiyoruz. O zaman ülkemize katkı sağlamış oluruz” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARIMIZI DENİZLİ’DE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
Denizli’de Uğur Okulları ve Bahçeşehir Koleji olarak hizmet verdiklerini söyleyen Yücel, “Eğitim yatırımlarımızı Denizli’de devam etmek istiyoruz. Denizli’nin ekonomisine, turizmine, endüstrisine her şeyine katkı ve yarar sağlayabilecek bu tür faaliyetler içinde olacak. Tecrübeyi gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Amacımız Türkiye’nin zenginleşmesi. Bunun yolu da katma değeri yüksek üretimle mümkün. Denizli’de tekstil var. 50 yıl önce, 30 yıl önceki teknolojiler ve usullerle değil, gelişen teknolojiyle birlikte farklı hale gelsin istiyoruz. Bunların yapılmasının yolu ise okuldan geçiyor, anaokulundan liseye kadar eğitim öğretim kalitemizi artırmamız lazım. O anlamda üniversitemizi de Denizli ile buluşturmak, Denizli’nin endüstrisine katkı sağlamak için burada yapılabilecek faaliyetleri üniversitemizle birlikte yürütebilmek adına çalışıyoruz” diye konuştu.

UĞUR TEKNOLOJİLERİ ÜNİVERSİTESİ
“YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı müsaade etse, Türkiye’de ilk fakülte kuracağımız yerlerden biri Denizli olur” diyen Yücel, eğitim yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Denizli’de hem Bahçeşehir Üniversitesi hem de Uğur Teknolojileri Üniversitesi olarak düşünüyorum. Zaman içinde hedefimizde bunlarda var. Öncelikle Denizli Yüksek Öğretim yatırımı da düşündüğümüzü de söyleyebiliriz. Genelde illerde okullarımızı geziyoruz, yereldeki partnerlerimizle birlikte o ili değerlendiriyoruz anaokulundan üniversiteye kadar o ilde o bölgede neler olabileceğini konuşuyoruz. Artık konuştuklarımızı yatırıma dönüştürüp Türkiye’de ve Dünya’da eğitimde marka olmak istiyoruz. YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı, mevcut üniversitenin bulunduğu ilin dışında başka bir ilde bölüm veya fakülte açılmasına müsaade etmiyor. Ama bu yarın aşılır. Kanun değil, yönetmelik değil yarın aşılır. Bu aşıldığı takdirde bu faaliyetler olabilir. Bu bölgenin çok önemli özellikleri var bu özellikleri bilmen, ilmen veya üniversite bazlı geliştirebilirsek mükemmel olur.“

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU, HEDEF GÖSTERDİ
Ziyaretin ardından Uğur Okulları 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, deneyimlerini paylaştı, hedef gösterdi.

Uğur Okulları’nın “Benim yolum Atatürk yolu” diyenlerin buluştuğu bir eğitim kurumu olduğunu belirten Yücel, kendisinden de örnekler vererek hedefler ve bunlara ulaşmanın yolunu gösterdi.

Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini, hedeflerini buna göre belirlemelerini isteyen Yücel, “Biz çocuklarımızın aklını, zekasını ve kapasitesini çok iyi biliyoruz. Yeter ki kendinize güvenin. Ben bir köylü çocuğuyum. Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu haline geldik. Köyden çıkan biri, o imkansızlıklar içinde bunu başarabilmişse, size sunulan imkanlarla çok daha iyisini yapabilirsiniz” dedi.

NASIL BİR ÜNİVERSİTE
Öğrencilerle “Nasıl bir üniversite?” sorusuna yanıt arayan Yücel, öğrencilerin büyük çoğunluğunun üniversiteyi okuduğunu, ancak ortaya bir çoğunda heba edilmiş 5 yılın ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye’de üniversite eğitiminin yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Yücel, “Dünyanın bir çok ülkesinde üniversite eğitimleri değişti, gelişti. Artık sınıflarda teorik bilgilerin tekrarlanması sistemi terk edildi ve neredeyse tamamen pratiğe dönüştü. İşte o üniversitelerden mezun olanlar, bugünün teknolojisini ortaya koyabilecek potansiyele sahip oldu. Türkiye’de de üniversite eğitim sistemi yeniden ele alınmalı” diye konuştu.

DEĞİŞMELİ VE GELİŞMELİYİZ
Denizli’nin potansiyelinin büyük bölümünü oluşturan tekstilden örnekler veren Yücel, “Bir kilogram ürün satıyor ve en fazla 1 dolar kazanıyoruz. Ama Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri 1 kilogram ürün ile bin dolar kazanıyor. Bu da teknoloji üretmekten geçiyor. Denizli uzun yıllardır tekstille uğraşıyor. Ama gelinen nokta belli. Bunun katma değerini yükseltecek ürünler ortaya çıkarmalıyız. Tekstil satmakla olmaz, görünmezlik yaratan bir kumaş yapabildiniz mi? tansiyonu ölçen bir gömlek ürettiniz mi? Bunları yaparsanız öne geçersiniz. Bu da ancak iyi bir üniversite eğitimiyle mümkün” dedi.

ÇAĞIN DİLİ KODLAMA
Artık çağın ortak dilinin kodlama olduğunu belirten Yücel, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Artık bir yabancı dilin yeterli olmadığını, ana dil düzeyinde en az iki dil daha bilmek gerektiğini belirten Yücel, “Hedefinizi büyük tutun, kendinizi geliştirin, değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı