REKLAMI GEÇ

Çanakkale ruhunu yaşadılar

Çanakkale ruhunu yaşadılar

Denizli Uğur Okulları, 13 Mart’ta Ankara’da düzenlenen hain terör saldırısı nedeniyle ertelediği Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı’nı gerçekleştirdi. Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2016 Salı, 11:10

Denizli Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

denizli-ugur-okullari-canakkale-1

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Denizli Uğur Okulları Tarih Öğretmeni Figen Özdilek yaptı. Çanakkale Savaşı’nın tarihe damga vurduğunu belirten Özdilek, Çanakkale Zaferi’nin, inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren az rastlanır bir mücadelenin sonucu olduğunu kaydetti.

Özdilek, “Anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale. Sayısız yiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir. Önündeki arkadaşının ölümünü görüp onun düştüğü yere sadece bir dakika sonra öleceğini bildiği halde geçen ve gözünü kırpmadan vazifeye atılan askerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal’in askerleri 57. Tümen, nur içinde uyu. ‘Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ emrini verecek ne başka komutan gelmiştir bu dünyaya, ne de bu emre uyacak başka bir millet” dedi.

denizli-ugur-okullari-canakkale-2

Konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilere geçildi. Müzik ve tiyatro kulüplerinin gösterilerine geçildi. Kahramanlık türkülerinin seslendirildiği, şiirlerin okunduğu etkinlikte yaşanmış hikayelerin canlandırıldığı drama gösterileri duygu dolu onların yaşanmasına neden oldu. Tören, folklor ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı