REKLAMI GEÇ

Denizli Uğur Okulları, “Tercih Ofisi” ile kariyerinize yön veriyor

Denizli Uğur Okulları, “Tercih Ofisi” ile kariyerinize yön veriyor

TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih heyecanı sardı. Uğur Okulları, oluşturduğu tercih ofisleri ile öğrencilere doğru tercih konusunda rehberlik yapıyor, kariyerlerine doğru bir şekilde yön verebilmeleri için önderlik ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2017 Cuma, 09:20

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları’nın (TEOG) ardından, okul puanlarının da dahil edilerek hesaplandığı Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 30 Haziran tarihinde açıklandı.

Sonuçlara göre Türkiye genelinde 500 tam puan alan öğrenci sayısı 176 olarak ilan edildi. 15 binin üzerinde öğrencinin TEOG-2’de tam puan almasının ardından, açıklanan YEP ile bu sayının 176’ya düşmesi okul puanlarının yerleştirme puanları için çok önemli bir faktör olduğunu kanıtladı.

TEOG sınav sistemini bir yıl daha tecrübe etmiş olmanın verdiği istatistiki değerler ve öğrencilerde oluşturduğu psikolojik durum göz önüne alındığında; okul puanları ve başta TUBİTAK ek puanının yerleştirme puanına eklenmesinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın güncel açıklamalarda belirttiği okul aktivitelerinin de önümüzdeki yıllarda ek puan olarak dahil edilecek olmasının sınav sisteminin güvenilirliği ve geçerliliği anlamında verimli olduğu ortaya çıktı.

UĞUR OKULLARI DOĞRU LİSE TERCİHİNDE YANINIZDA!
Uğur Okulları, 49 yıllık sınav deneyimi ve birikimi ile ücretsiz TEOG tercih danışmanlığı hizmeti sunmaya başladı. Uğur TEOG Tercih Ofisleri, hedef öğrencilere kariyer eğilimleri ve hayalleri doğrultusunda, doğru lise tercihi yapmaları konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Uğur Okulları’nın 104 okul, 13 kampüs ve tanıtım ofislerinde uygulanacak olan hizmet 24 Temmuz’a kadar devam edecek.

Tercih döneminde, Uğur Okulları uzman psikolojik danışmanlarının her öğrenciye özel olarak hizmet vereceği tercih ofisleri, tüm öğrencilere açık olacak. Hizmetten yararlanacak öğrenci ve velilerin ilgili okul, kampüs ya da tanıtım ofisini arayarak randevu almaları yeterli olacak. Uğur TEOG Tercih Ofisleri hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Randevu almak için 0 258 213 27 77 numaralı telefonu ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda Uğur Okulları’nda, öğrencilerin TEOG başarılarına göre burs imkanı da sağlanıyor.

TERCİH YAPARKEN YÜZDELİK DİLİM DİKKATE ALINARAK ALTERNATİFLİ LİSTELER OLUŞTURULMALI
14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak TEOG tercihleri ile veliler ve öğrenciler için heyecanlı süreç de başladı. Uğur Okulları Rehberlik ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, tercih süresinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Tercih döneminde hem velilerin hem de öğrencilerin dikkat etmeleri gereken önemli hususlardan ilkinin kapanan okullar nedeniyle, puanı yüksek öğrencilerin de yüzdelik dilimlerde yer alacak olmaları olduğunu anlatan Sezgin, “Geçmiş yıllarda yapılan TEOG sınavlarının sonuç analizlerine baktığımızda, yerleştirme puanlarında bu yıl 1-2 puan yükselme olacağını öngörüyoruz. Rehber öğretmenlerin tercih desteği sunarken, öğrencilerin yüzdelik dilimleri üzerinden alternatifli olarak tercih listeleri oluşturmaları ve 25 tercih hakkını dikkatli bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Listeler oluşturulurken okulların üniversitedeki başarıları, öğrencinin ilgi ve yeteneklerine uygunluğu, fiziki koşulları ve ulaşım olanakları da göz önünde bulundurulmalıdır. Önemli bir diğer husus ise YEP eşitliği durumunda öğrencinin sırasıyla hangi durumlarda öncelik kazanacağı. YEP eşitliği olması halinde tercihlerde sırasıyla; Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı üstünlüğüne, 8’nci, 7’nci ve 6’ncı sınıf başarı puanlarına, tercih önceliğine, eşitliğin devam etmesi halinde de özürsüz devamsız gün sayısının azlığına bakılarak değerlendirmeler yapılacak” dedi.

Uğur Okulları Sınav, Yayın ve Kurslardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt ise TEOG tercih süreci ile ilgili verdi.

Kurt, “Bu yıldan itibaren YGS ve LYS kursları tek derse yönelik olacağı için sınava hazırlık çalışmasını okulların yapması gerekecek. TEOG tercihi yapacak öğrencilerin, seçecekleri okulun eğitim kalitesinin yanı sıra sınava hazırlık sürecindeki başarısına da dikkat etmesi yararlı olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı