REKLAMI GEÇ

Denizli Uğur Okulları’nda mezuniyet coşkusu

Denizli Uğur Okulları’nda mezuniyet coşkusu

Denizli Uğur Okulları’nda 8 ve 12. sınıf öğrencileri mezuniyet heyecanını doyasıya yaşadı. Okul kampüsünde gerçekleştirilen törenlerde mezuniyet belgelerini alan öğrenciler kep attı, 10. Yıl Marşı söyledi. 8. sınıftan 46, 12. sınıftan ise 106 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2017 Cumartesi, 12:15

2016-2017 Eğitim Öğretim Döneminin sonuna yaklaşılmasıyla Denizli Uğur Okulları’nda mezuniyet heyecanı yaşandı.

Okul kampüsünde gerçekleştirilen iki ayrı törenle hem 8, hem de 12 sınıf öğrencileri belge aldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Mezun öğrenciler ile tören alanını dolduran velilere seslenen Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan, öğrencilerin 12 yıllık çabalarının ödülü olan belgelerini alacaklarını, ancak asıl ödülün onların hayata insan sevgisiyle, paylaşarak bakabilmeleri, insanı düşünebilmeleri olduğunu söyledi.

Arslan, “Dün 13 yetişmiş insanımız hayatını kaybetti, dünyanın bir çok bölgesinde insanlar ölüyor, biz de sabah kalkıp, hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Hayatın diplomayla kurulmadığını anlatan Arslan, “Eğer diplomayla olsaydı, bugün Japonya, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde yetişenler dertlere çare olurdu, açlığa çare bulurdu. Demek ki diplomayla olmuyormuş, bu insanlıkla oluyor” dedi.

“BU COĞRAFYA ELİMİZDE KALMAZ”
Denizli Uğur Okullara olarak bu değerlere çok önem verdiklerini, zaman zaman da bu nedenle insanlarla çatıştıklarını ifade eden Arslan, “Vefanın ne olduğunu bilmeyen bir insanla, bir ülke nereye kadar yürüyebilir? İnsanı sevmeyen insanların oluşturduğu toplum nereye kadar yürüyebilir? Buna en çok bizim ihtiyacımız var. Bu bizim hayat suyumuz. Bunu bol bulduk ve harcıyoruz ama yatak kuruyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü sınırları dünyada herkesin ağzını sulandıran bir coğrafyadır. Bu coğrafyayı insanı sevmeyen, bölüşmeyi bilmeyen, kafasını kiraya vermeyip kendisi kullanmayan insanlar yetiştirmezsek bu coğrafya bizim elimizde kalmaz. Bu suyu kurutmamalıyız. Bunu çocuklarımızla başaracağız. Arkadaşlarıyla rekabet etmeyip, onun başarısı için çalışmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Denizli Uğur Okulları olarak öğrencileri bu anlayışla yetiştirdiklerini ve uğurlayacaklarını belirten Arslan, “Bu çocuklar kuruyan kaynağı yeniden canlandıracak, onu deniz yapacak. Buna inanıyorum” diye konuştu.

Arslan’ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu, ardından da belge törenine geçildi. 12. sınıftan mezun olan 106 öğrenci tek tek sahneye davet edildi, sınıf olarak belgelerini aldı.

GURURLANDIRAN TABLO
Denizli Uğur Okulları’ndan mezun olan ve üniversite yaşamına adım atmaya hazırlanan 106 Uğurlu öğrenci belgelerini almalarının ardından gür bir sesle 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi. Marşın ardından mezuniyet klasiği yaşandı, öğrenciler kep fırlattı.

Denizli Uğur Okulları’nın mezun öğrencileri hayata “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla atıldı, hem öğretmenlerinden, hem de velilerinden bol bol alkış aldı.

Mezuniyet töreni kokteyl ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı