REKLAMI GEÇ

Uğur’dan öğrenim desteği uyarısı

Uğur’dan öğrenim desteği uyarısı

Başvuruları 10 Ağustos’ta başlayan 2017-2018 eğitim-öğretim desteğinde son gün. Denizli Uğur Okulları, destekten yararlanmak isteyen Uğurlu velileri, gün sonuna kadar başvurularını yapmaları çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2017 Çarşamba, 10:09

2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa öğrenim desteğinden yararlanma imkanı bulacak.

Eğitim ve öğretim desteği Milli Eğitim Bakanlığınca şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra, yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrenci ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütlerin ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak.

Destekten yararlanmak isteyen Uğurlu veliler, bugün gün sonuna kadar Denizli Uğur Okulları’ndan başvurularını yapabilecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı