REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları E-Twinning projesinde

Uğur Okulları E-Twinning projesinde

Denizli Uğur Okulları ortaokul öğrencileri uluslararası online platform olan Erasmus’un da desteklediği E-Twinning Projesi’nde yer aldı. 3 farklı ülkeden 3 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen proje başarıyla sürdürülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 13:19

Adı “Dances-Places-Traces (danslar, yerler ve kültürler) olan E-Twinning Projesi, öğrencilerin farklı kültürleri öğrenmelerini ve dünyada tek bir yürek halinde yaşadıklarını anlamalarını sağlamayı hedefliyor.

Farklı coğrafyalarda olunsa bile, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin eşit ve bir olduğu felsefesini benimsemelerini sağlamak da projenin önemli misyonlarından biri.

Denizli Uğur Okulları öğrencileri, Türk yemekleri yaparak, kendi önlüklerini hazırlayarak, Denizli’nin önemli tarihi yerlerini gezerek, (Babadağlar İşhanı, Bakırcılar Çarşısı, Hacı Şerif, Pamukkale, kebapçılar) günlük okul hayatlarından alıntılar sunarak, pazara giderek, geleneksel folkloru özümseyerek Türk Kültürünü tanımaya çalışıyor.

Öğrenciler bu proje sayesinde grup çalışmasının, sosyalleşmenin ve paylaşmanın önemini bir daha anlayıp, sağlıklı bir birey olma yolunda önemli adımlar atıyor.

Projede hem mental hem de fiziksel olarak yer almak, öğrencilerin sosyal becerilerini artırdığı gibi kendilerine olan güvenlerini de perçinliyor. Sosyal online platform sayesinde Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan katılan öğrenciler de Türk Kültürünü daha yakından tanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı