REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’nda eğitim başladı

Uğur Okulları’nda eğitim başladı

Denizli Uğur Okulları 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi’ne törenle başladı. Okulda gerçekleşen ilk buluşmada öğrenciler uzun ayrılığın ardından hasret giderdi. Törende öğrencilere seslenen Okul Müdürü Yavuz Yıldız, “Denizli Uğur Okulları bilgi yeri, öğrenme yeri, yenilenme ve hayata anlam katma yeri” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2016 Pazartesi, 12:00

2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi başladı. Denizli Uğur Okulları’nda da eğitime başlanan ilk gün farklı bir heyecan vardı. Uzun tatilin ardından arkadaşları ve öğretmenlerine kavuşan öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

“BAZI DEĞERLER PARA İLE ELDE EDİLEMEZ”
Okulda gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonda Uğur Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Gülden Özkök öğrencilere seslendi.

ugur-okullari-1

İnsanların farklı amaçlarının olduğunu belirten Özkök, “Öğrencilere neden okula geldikleri sorulduğunda, iyi bir iş sahibi olmak, çok para kazanmak isteğinin ön plana çıktığını görüyoruz. Ancak, para ile elde edilemeyecek değerler vardır. Kültür bunların başında gelir. Biz de bu ilke ile yola çıktık. Bizim bu konuda en büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, savaşlarda bile yanında sandıklar dolusu kitapla gitmiş, okumayı hiç ihmal etmemiştir” dedi.

“BİZİM İÇİN ATATÜRK BİR MODA DEĞİLDİR”
Denizli Uğur Okulları Müdürü Yavuz Yıldız da eğitimin bireye iletişim kurabilme, eleştirel düşünme, öz değerlere sahip çıkabilme ve zorlukları aşabilme gücünü kazandırdığını söyledi.ugur-okullari-2

Yıldız, “Denizli Uğur Okulları bilgi aktarımının gerçekleştirildiği ve öğrenim sürecine anlam katan bir okuldur. Her gencin tek bir birey olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Deneysel yaklaşıma öncelik veren okulumuz, öğrenciyi kendi kendine yeten, projesini gerçekleştirebilen, bilimsel ve kültürel faaliyetler sayesinde teorik bilgiler ile gerçek hayat arasında bağ kurmasını sağlar. Kısacası Denizli Uğur Okulları bilgi yeri, öğrenim yeri, yenilenme yeri ve hayata anlam katma yeridir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitim milli, bilimsel, uygulamalı, karma ve laik olmalıdır” ilkesine sıkı sıkı sarılarak, öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamanın yolların arayacaklarını anlatan Yıldız, “Yeter ki sizler için açtığımız yollardan yürüyün. Artık Atatürk’ten alıntılar yapmak demode olarak algılanıyor. Fakat bizim için Atatürk bir moda değildir. Bu okul, ‘Bir gün bilimle ters düşersem bilimi takip edin’ diyen Atatürk’ün yolundan hiç ayrılmayacaktır” dedi.

ugur-okullari-3

ÖĞRENCİLERDEN MİNİ DİNLETİ
Konuşmaların ardından öğrencilerden Asya İnci, Tuana Köse ve Efecan Köse tarafından mini bir dinleti sunuldu. Öğrenciler seslendirdikleri şarkılar ile arkadaşları ve öğretmenlerinden bol bol alkış aldı.

ugur-okullari-5

İDARECİLERE ZİYARET
Mini konser ile tören sona ererken, okul öğrencilerinden oluşturulan bir grup idarecileri ziyaret etti. İlk ziyareti Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Aslan’a gerçekleştiren öğrenciler, bol bol sohbet etti, nasihat dinledi.

ugur-okullari-6

Öğrencilerin ikinci durağı Denizli Uğur Okulları Müdürü Yavuz Yıldız oldu. Yıldız öğrencilerle tek tek tanıştı, sohbet etti.

ugur-okullari-8

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı