REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’ndan velilere ‘ani karar vermeyin’ uyarısı

Uğur Okulları’ndan velilere ‘ani karar vermeyin’ uyarısı

Özel Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak ve Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerin faaliyetine son veren yasayı iptal etmesiyle ilgili açıklama yaparak, velilere ani kararlar vermemeleri uyarısını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2015 Perşembe, 09:27

Özel Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak ve Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan, yaptıkları ortak açıklamada, AYM’nin binlerce öğretmeni ve öğretim kurumunu yakından ilgilendiren dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oyçokluğu ile iptal ettiğini anımsattı.

AYM’nin verdiği kararın gerekçesi, kapsamı ve yürürlüğünün önem taşıdığını, gerekçeli karar Resmi Gazete’de yayımlanmadan yorum yapmanın erken olacağını belirten Durak ve Arslan, “Her ne karar verilirse verilsin, Uğur Eğitim Kurumları her zaman hukuka saygılı olmayı ilke edilmiş ve hukuk devletinin kurallarını benimsemiş bir kurumdur. Bugün de verilen mahkeme kararına uygun hareket edecektir” diyerek, şöyle devam etti:

“AYM’nin dershane kararı, dershanelerin belli bir bölümü özel okula dönüştükten sonra alındı. 2 bin 200 civarında kurum dönüşüm için başvurdu. 400 civarında kurum kendiliğinden kapandı. 780 tanesi ise dershaneden okula dönüştü. Milli Eğitim Bakanlığı muhtemelen dershanelerle ilgili yeniden düzenleme yapacaktır. Çünkü iptal edilmiş bir kanun var. Ancak bu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu karar ya 4 ay önce, ya da 4 ay sonra açıklanmalıydı. Eğer gerekçeli karar da geç açıklanırsa, bu sene dershanecilik faaliyeti yapılamayabilir.

Uğur Okulları, okula dönüşüm kararını dershanelerin kapatılması kararı alınmadan daha önce almış ve ilk okulunu 2 yıl önce açmıştır. Uğur Eğitim Kurumları’nın 1968’den bu yana deneyimi, başarısı ve vizyonu ile kurulan Uğur Okulları, akademik eğitim modeliyle eğitime yeni bir yaklaşım sunmaya devam edecektir. Bununla beraber kurumumuz gerekçeli kararın açıklanmasından sonra uygun koşulların oluşması halinde 47 yıldır başarıyla yaptığı dershaneciliği de yapmaya devam edecektir.”

Velilerden bu süreçte ani kararlar vermemelerini isteyen Durak ve Arslan, “Henüz yargı kararı ve gerekçesi ortaya çıkmadığından, velilerimizin sakin olmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili açıklamalarını beklemeleri gerekmektedir. Bu süreçte veli ve öğrencilerimizin maddi ve manevi hakları kurumumuzun güvencesindedir. Uğur Eğitim Kurumları olarak her koşulda velilerimizin yanındayız, velilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Keza hükümetimizin ve MEB ‘in hem velilerimizi hem kurumları bu süreçte mağdur etmeyecek tedbirleri ivedilikle alacaklarına olan inancımız tamdır” dediler.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı