REKLAMI GEÇ

UĞUR’DA LGS MARATONU

UĞUR’DA LGS MARATONU

Denizli Uğur Okulları bu yıl mezun olan sekizinci sınıflar için adeta seferber oldu. Tercihlerin nasıl yapalacağına ilişkin kapsamlı çalışma yapan eğitmenler öğrenci ve velilere yardımcı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2018 Pazar, 10:12

Uğur Okulları bu yıl mezun olan 8’nci sınıf öğrencilerinin okul tercihlerini kolaylaştırmak için ücretsiz LGS tercih danışmanlığı sunuyor.
Uğur LGS Tercih Ofisleri ile öğrencilere kariyer eğilimleri ve hayalleri doğrultusunda, doğru lise tercihi yapmaları konusunda danışmanlık hizmeti verdi. Okul kampüsünde  oluşturulan tercih ofisinde uygulanan hizmet 13 Temmuz tarihine kadar devam edecek.
Her öğrencinin mutlaka adrese dayalı tercih listesi oluşturmak zorunda olduğunu ileten Denizli Uğur Okulları Kampüs müdürü Gülden Özkök “Ekranda üç bölüm açılıyor, öğrencilerimiz ve velilerimiz açılan üç ekranda beş okula kadar tercih yapabilecekler. Birinci listede yerel yerleştirme, ikinci listede puan üstünlüğü hakim, üçüncü listede ise pansiyonlu okul tercihinde bulunacaklar” diye konuştu.

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİNE ÖNCELİK AVANTAJI
Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar renklere göre gruplandırıldı. Buna göre yeşil renk, öğrencilerin ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanında yer alan okulları; mavi renk, öğrencilerin ikamet adresine göre komşu kayıt alanında yer alanlar okulları; kırmızı renk ise öğrencilerin ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanında ve komşu kayıt alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtecek. Bu belirlemeler doğrultusunda hem ikametgahı hem de mezun olduğu ortaokulu yeşil alanda olan öğrenciler yerleştirmede okulu ile ikametgahı farklı adreste olan öğrencilere göre öncelikli olurken özel okul öğrencileri ise bu ayrımla karşılaşmadan öncelik avantajını koruyacaklar.

İYİ BİR LİSE SAĞLAM BİR GELECEK
 Kampüs Müdürü Gülden Özkök özel okul tercihinde bulunacak velilere;  “Çocuğum için hangi tür lise? olmalı sorusunu kendimize yöneltmeliyiz. Çünkü her lise farklı akademik içerik sunar. Bu nedenle okul seçerken birçok noktaya dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

“Öğrenim göreceğiniz üniversiteye ve mesleğe göre lise seçmek; olmazsa olmaz maddeniz olmalı.  Seçeceğiniz her lisenin size farklı kariyer planları sunduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Özel Okul seçimiyle karşı karşıyaysanız bu sınıflandırmayı yapmak sizin yapacağınız araştırmaya kalıyor. Seçeceğiniz lisenin eğitim müfredatının öğrencinin üniversite sonrasındaki hedefleriyle ilişkilendirilebilir olması önemli.Tercihleri yalnızca akademik başarı ile sınırlandırmamakta da fayda var. Rehberlik birimi okulda nelerde görevli, öğrenciyle okulda kim ne kadar ilgilenecek, teknolojiyi kullanan bir okul mu, gibi sorular okul yöneticilerine sorulmalıdır.Fiziki ortamı öğrencinin öğrendiğini uygulayıp pekiştirebileceği ve böylece öğrendiğini kalıcılık düzeyine taşıyabileceği şekilde düzenlenmiş olmalı. Laboratuvar mekânlarının olması ve bu laboratuvarların düzenli kullanılması iyi bir eğitim için önemli unsurlar arasında yer alıyor. Tüm bunların yanında öğrencinin kendini tanımasına, zayıf yönlerini güçlendirmesine, güçlü yanlarını kontrol edebilmesine, sorumluluk almasına, ekip çalışmasına uyum sağlamasına imkan sağlayan, özgüvenini yükseltecek faaliyetlerin çokluğu en az akademik başarı kadar önemli. Kendini gerçekleştiren bireylerin hayat başarısına sahip kişiler olduğu unutulmamalıdır.”

BAŞARININ KARŞILIĞI VAR
Denizli Uğur Okullarının Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi ile öğrencilere burs imkanı  sağladığını ileten Kampüs müdürü Özkök, “Başarı her zaman kutsaldır ve mutlaka karşılığı olmalıdır ilkemizle belirlediğimiz kontenjana göre  Fen Lisemizde yüzde 100,’den başlayarak   yüzde 50 ve 25 oranlarında burs, Anadolu Lisemizde yüzde 17, 15 ve yüzde 10 başarı bursu sağlayacağız” diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Denizli Uğur Ortaokulu LGS sonuçlarının açıklanması ile liseye geçiş yapan ve LGS’de yüzde 5’lik dilime giren öğrencilerine ödül töreni düzenledi. Okul Kurucusu Mustafa Kemal Arslan konuşmasında “Öğrencilerimizin elde ettiği başarı, öğretmenlerimizin büyük desteği ve oluşturduğumuz sistemle oluştu,bizi gurulandırdı.Bu başarıda en büyük pay doğrudan öğrencilerimizin ikinci büyük pay ise velilerimizin, sonrasında öğretmenlerimiz ve okul siteminin.Pramidin en üstünde daima öğrencilerimiz oldu” dedi.

LGS’ de 0.36 yüzdelik dilime girerek okul birincisi olan Öykü Asiye Çetin’e , okul ikincisi Emin Karabay’a, okul üçüncüsü Yiğit Ali Demirci’ye veyüzde 5′ lik dilime giren öğrencilerin tümüne hediyeler ve başarı belgeleri verildi.

Denizli Uğur Ortaokulu öğrencilerinin başarıları ile gurur duyduklarını belirten Kampüs Müdürü Gülden Özkök ” Mezun olan öğrencilerimiz akademik anlamda çok iyi ve hedefleri yüksek öğrenciler. Öğrencilerimizin yüzde 23’ü yüzde 5 lik dilim içersinde yerini aldı. Liselere büyük görevler düşüyor, öğrencilerimizin akademik başarılarının desteklenmeye devam edilmesi onları hedeflerine ulaştıracaktır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve büyük ekibimizi kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı