REKLAMI GEÇ

Uğurlu münazara turnuvası

Uğurlu münazara turnuvası

Denizli Uğur Okulları’nda 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı münazara turnuvasının yarı finali heyecanlı ve renkli anlara sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2018 Cuma, 13:17

Denizli Uğur Okulları’nda münazara turnuvası devam ediyor. 7. sınıf öğrencileri “Bir eserin kitabını okumak mı filmini izlemek mi eğlencelidir?” sorusuna yanıt aradı.

Öğrenciler, “Kitap her zaman daha iyidir; çünkü bir eserin çok daha fazla ayrıntısını başkalarının bize dayattığı şekilde değil, bizim hayal ettiğimiz şekilde ve çok daha ayrıntılı olarak öğrenebiliyoruz. Bu yönden kitaplar filmlerden daha eğlencelidir. Bir kitabın iyi bir hayranıysanız sinema uyarlamalarına açık olmanızı öneririz. Ayrıca ülkemizde bir kitap sinemaya uyarlandığında kitabından daha popüler olabiliyor. Hatta bu çoğu zaman ‘Aa, o filmin kitabı da mı varmış?’ gibi tepkilere de yol açabiliyor. Bu yüzden arkadaşlarınızla o eserle ilgili konuşabileceğiniz daha fazla şey olabiliyor” görüşleriyle konularını savundular.

8. sınıf öğrencileri de, “İyi bir toplum olabilmek için sevgi mi saygı mı önemlidir?” konusu üzerinde yoğunlaştı. Öğrenciler, “Sevgi ve saygı birbirini etkileyen iki duygusal kavramdır. Fakat sevgi saygıyı beslemektedir. Çünkü insan sevmeye karar veremez. Sevmek elde olmayan sebeplerle meydana gelir. Kalbe irade işlemez. İnsan nefret etmek kararıyla bir kişiden nefret etmeye başlayamaz. Kendinden bir parça gördüğü nispetinde karşısındakini kendine yakın hissederek sever. .Bu da saygıyı doğurur. Sevginin saygıyı doğurmasında duygusal bir bağ vardır. Saygı, sevgiyi oluşturur. Çünkü saygı, insanın beğendiği, öne çıkarmak istediği davranışların hak ettiği değeri görmesidir. Bu nedenle saygı, sevgiyi doğurmaktadır. Saygı, insanlar arasında belli bir hukukun oluşmasını sağlar. İnsanların birbirine saygılı olması, sevgiyi de oluşturur” savına yer verdi.

Uğurlu Münazara Turnuvası’nın finali nisan ayında gerçekleşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı