REKLAMI GEÇ

Mavisel Yener Yüksekçıta öğrencileriyle buluştu

Mavisel Yener Yüksekçıta öğrencileriyle buluştu

Denizli’de anaokulu, ilkokul, anadolu ve fen lisesi bölümleriyle eğitim veren Yüksekçıta Okulları, çocuk edebiyatının güçlü kalemlerinden olan Mavisel Yener’i ağırladı. Masal kahramanlarını, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle birlikte canlandıran Yener, Armut Kafa Ailesi’nin serüvenleri adlı kitabını minikler için imzaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2014 Cuma, 15:42

Çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo ve tiyatro oyunu yazarı Mavisel Yener, Yüksekçıta Okulları’nda “Okuyoruz, Eğleniyoruz, Düşünüyoruz, Düşlüyoruz” başlığıyla sunduğu söyleşide minik okurlarıyla buluştu.

denizli-yuksekcita-mavisel-yener-ic
İlk olarak okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle sohbet eden Yener, yazarlık macerasının ilkokul ikinci sınıftayken başladığını ve bugün 60’ın üzerinde kitabının bulunduğunu anlattı. Minik öğrencilere, “Yazar olmak isteyen var mı?” diye soran Yener, solandaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun parmak kaldırdığını görünce şaşırdı. 

Öğrencilerle özellikle son kitabı “Armut Kafa Ailesi’nin Serüvenleri” hakkında sohbet eden Yener, masal kahramanlarını minik öğrencilerle birlikte canlandırdı. 

denizli-yuksekcita-mavisel-yener-ic-1

Minik öğrencilerin ardından ilkokul 2,3,4 ve 5. sınıf öğrencileriyle buluşan Yener, Yüksekçıta Okulları’nda masal kitaplarını minik öğrenciler için imzaladı.

denizli-yuksekcita-mavisel-yener-ic-2

MAVİSEL YENER KİMDİR?
Mavisel Yener 1962’de Ankara’da doğdu. 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro gibi değişil türlerde altmışa yakın eser verdi. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok yapıta editör olarak da imza attı. TRT İzmir Radyosu’nda, “Yüreğimizdeki Sesler” ve “Kitap Kurdu” isimli iki radyo programı hazırladı ve sundu. Halen Cumhuriyet gazetesinin kitap ekinde inceleme ve eleştiri yazıları yazan Mavisel Yener’in öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer alıyor. Ayrıca Yazar, çocuk romanı, şiiri, öyküleri dallarında da çok sayıda ödül aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ANAOKULU

Merkezefendi mah.

Kadife sokak No:2 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 212 44 48

Fax: 258 377 07 66

BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ

Bahçelievler mah.

4014. sokak No:7 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 377 21 71

Fax: 258 377 21 61

Web: http://www.yuksekcitakoleji.com

Mail: info@yuksekcitakoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız