REKLAMI GEÇ

Yüksekçıta Okulları’ndan görülmeye değer kutlama

Yüksekçıta Okulları’ndan görülmeye değer kutlama

Yüksekçıta Okulları, uzun yıllar unutulmayacak Cumhuriyet Bayramı kutlamasına imza attı. Cumhuriyet ruhunun yaşatıldığı gösteriler izleyenleri tam anlamıyla büyüledi. Muhteşem kutlamanın finali de görülmeye değerdi. Atatürk’ün at üzerinde gelişi canlandırıldı, Cumhuriyet gelecek nesillere emanet edildi.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 13:51

Yüksekçıta Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem anlara sahne oldu. Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okul bahçesinde gerçekleştirildi.

denizli-yuksekcita-okullarinda-cumhuriyet-bayrami-ic-7

Cumhuriyet Coşkusu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yüksekçıta Okulları kurularından İnci Emek, Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in anlamını özetledi.

denizli-yuksekcita-okullarinda-cumhuriyet-bayrami-ic-8

ATATÜRK 20. YÜZYILIN LİDERİ
Kentucky Üniversitesi’nin onursal psikiyatri profesörü Arnold M. Ludvvig’in 18 yıllık araştırmasını “King of the Mountain: The Nature of Leadership” (Dağın Kralı: Siyasal Liderliğin Doğası) adlı kitapta topladığını belirten İnci Emek, 377 liderin, 31 ayrı kategoride değerlendirildiğini, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm kategorilerden tam puan alarak, 20. yüzyılın lideri olarak ilan edildiğini söyledi.

Bir ulusun kaderini değiştirebilen tek bir devlet adamının olduğunu, O’nun da Atatürk olduğunu belirten Emek, “Mustafa Kemal Atatürk yalnızca ulusu için bir kahraman değil, özgürlüğü hedefleyen her ülkenin lideridir” dedi.

Cumhuriyet’i de farklı bir bakış açısıyla tanımlayan İnci Emek, “Cumhuriyet bizim omuzlarımızda yükselecektir” dedi.

denizli-yuksekcita-okullarinda-cumhuriyet-bayrami-ic-4

ÇOCUKLAR ŞİİRLERLE, ÖĞRETMENLER KONUŞMALARIYLA ANLATTI
İnci Emek’in konuşmasını öğrencilerin okuduğu şiirler izledi. Lise Edebiyat Öğretmeni Gamzegül Tuğlu ve Lise Fizik Öğretmeni İlke Çalı’nın Cumhuriyet’i anlattıkları konuşmalarının ardından gösterilere geçildi.

denizli-yuksekcita-okullarinda-cumhuriyet-bayrami-ic-3

ÖĞRENCİ VELİLERİ BÜYÜLENDİ
Yüksekçıta Okulları öğrencilerinin oluşturduğu koronun sahneye gelmesi coşkuyu artırdı. Koro birbirinden güzel eserler seslendirdi, gösterilere eşlik etti. Öğrencilerin drama, lirik dans, troya dansı, halk oyunları gösterileri, Yüksekçıta öğrenci velilerine uzun yıllar unutamayacakları anlar yaşattı.

Yüksekçıta öğrencilerinin bulunduğu ve Atatürk’e bakarken çekilen resimlerle farklı bir şekilde düzenlenen sahneye Cumhuriyet’in ilanı seremonisi ile renklendi. Öğrencilerin final gösterisine velileri de ayakta eşlik etti.

denizli-yuksekcita-okullarinda-cumhuriyet-bayrami-ic-1

FİNAL NEFESLERİ KESTİ
Yüksekçıta Okulları tarafından gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının finali ise görülmeye değerdi. Önce okulun farklı yerlerinden gazete sokak satıcısı çocuklar belirdi, halka Cumhuriyet’in ilan edildiğini duyurdu. Ardından ise Mustafa Kemal Atatürk’ün at üzerinde gelişi canlandırıldı. Atatürk rolünü üstlenen Ömer Sel’i, askerleri takip etti ve at üzerinde gösteri alanına girdi. Temsili Atatürk tören alanındaki çocuklarla kucaklaştı ve onlara Cumhuriyet’i emanet etti.

denizli-yuksekcita-okullarinda-cumhuriyet-bayrami-ic-5

Yüksekçıta Okulları’nın izleyenlerin yüreğine işleyen gösterisi, bu görkemli tablo ile son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ANAOKULU

Merkezefendi mah.

Kadife sokak No:2 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 212 44 48

Fax: 258 377 07 66

BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ

Bahçelievler mah.

4014. sokak No:7 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 377 21 71

Fax: 258 377 21 61

Web: http://www.yuksekcitakoleji.com

Mail: info@yuksekcitakoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız