REKLAMI GEÇ

7. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın finalistleri belirlendi

7. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın finalistleri belirlendi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile bu yıl yedincisi düzenlenen “Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması”nın finalistleri belirlendi. 10 finalist, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek finalde ödül için yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2019 Salı, 18:47

7. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın finalist mülakat ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

DENİB Tasarım Yarışması Komite Başkanı Mukaddes Başkaya, DENİB Tasarım Yarışması Komite Üyeleri Bekir Serdar Mutlubaş ve Selim Yaymanoğlu, Yarışmanın Kreatif Direktörü Uğurkan Erez ve DENİB yetkililerinin katıldığı mülakat ve bilgilendirme toplantısında, online elemede belirlenen ilk 20 proje değerlendirildi. Yirmi projenin sahipleriyle birebir yapılan mülakatlar sonunda yarışmanın 10 finalisti seçildi.

İkinci gün yapılan toplantıda ise değerlendirme sonunda finale kalan ilk 10 finalist ile mentörlerin eşleştirilmesi, atölye çalışmaları ve üretim aşamasında destek verecek üye firmalar hakkında görüşmeler yapıldı.

Sürece ilişkin değerlendirmeler yapan DENİB Tasarım Yarışması Komite Başkanı Mukaddes Başkaya, 7.si düzenlenen yarışmada her yıl çıtayı daha da yukarıya taşıdıklarını belirterek, bu yıl da yarışmaya başvuru yapan 200’ün üstünde tasarımcıdan ilk 10’u belirlemekte zorluk çektiklerini söyledi.

Başkaya, “Ev ve plaj giyimi tasarım yarışması özelde Denizli olmak üzere, Türkiye genelinde ev ve plaj giyimi sektörünün ihracatını arttırmak, sektöre yeni tasarımcılar kazandırılmasını teşvik etmek, sektördeki motivasyon, iş birliği ve dayanışmayı artırmak amacıyla yapılıyor. 2023 ihracat stratejisi kapsamında Ar-Ge ve tasarım kültürünün yerleşmesi, teknoloji ile bütünleşecek altyapının oluşturulması için önemli bir adım atıldığını düşünüyorum” dedi.

İŞTE YARIŞMANIN 10 FİNALİSTİ…
1 Kasım 2019’da düzenlenecek yarışmanın finalinde Ayşe Nur Gündüz, Ayşe Sara Arslan, Emir Kırmızı, Gizem Nur Bağ, Habibe Çakır, Hasancan Meşelik, Hilal Karakaş, Mihriban Bertan, Simge Çetiner, Şerife Eliz Uzer’in tasarımları görücüye çıkacak.

Yarışmasının birincisi 15.000, ikincisi 10.000, üçüncüsüne 7.500 lira para ödülü verilecek. Jüri özel ödülünü kazanan yarışmacı da 5.000 liranın sahibi olacak. Ayrıca dereceye girenlere, endüstriyel tasarım patent tescil imkanı, online İngilizce eğitimi, staj imkanı ve yurt dışı tasarım eğitimi bursu imkanı kazanacak.

Bu yıl “Doğaya Dokunuş” temasıyla gerçekleştirilen yarışmanın finale kalan 10 projenin tasarımlarının dikimi ve koleksiyon haline getirilmesinde, Denizli tekstil firmaları tarafından üretilen ve ihracatı yapılan ürünlerde kullanılan havlu dokuma, bez dokuma ve örme kumaş çeşitlerinden materyallerin ve baskı-boya çalışmalarının kullanılması amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı