REKLAMI GEÇ

DENİB Akademi’de yeni bir eğitim çalışması daha

DENİB Akademi’de yeni bir eğitim çalışması daha

DENİB Akademi, “Stratejik Rekabetçi İstihbarat Kapsamında ITC Market Access Tools Uygulamaları Eğitimi”ni Denizli İhracatçılar Birliği’nde düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2020 Cuma, 13:50

DENİB Akademi eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Stratejik Rekabetçi İstihbarat Kapsamında ITC Market Access Tools Uygulamaları Eğitimi’ni İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirdi. Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nden Ceyhun Yeşilşerit tarafından gerçekleştirilen eğitim programında; uluslararası pazarlamada farklı olan noktalar, temel yol haritaları, marka araştırmaları, sektör ve ülke raporları, müşteri veri tabanları, risk istihbaratı, alan çalışmaları, online rekabetçi istihbarat uzmanlığı gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, günümüzde uluslararası rekabette öne çıkabilmek için farklılaşma ve maliyet liderliği olmak üzere iki temel strateji olduğunu; farklılaşma stratejisinin Ar-Ge çalışmaları ile yenilikçi olmayı, üretimi geliştirmeyi ve markalaşmayı gerektirdiğini, maliyet lideri olmanın ise düşük maliyetli bir konuma sahip olmayı gerektirdiğini belirterek, “Uluslararası pazarlamada başarının anahtarı, her işletme faaliyetinde olduğu gibi kaynakları doğru yönetmekten geçer. Bu nedenle, uluslararası pazarlarda güçlü bir oyuncu olmanın ilk koşulu küresel pazarı bölümlere ayırarak uygun hedef pazarların seçilmesidir. ITC Market Access Tools uygulamaları, olası hedef pazarları gruplamak, hedef pazarları özelliklerine göre elemek ve stratejimize uygun pazarların özelliklerine yoğunlaşarak kaynaklarımızı doğru kullanabilmemiz için fırsatlar sunar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı