REKLAMI GEÇ

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli ihracatı yüzde 52 arttı”

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli ihracatı yüzde 52 arttı”

Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Türkiye ihracatı ağustosta yüzde 52 artışla 18.9 milyar dolar oldu. Denizli İhracatçılar Birliği üyeleri tarafından kayda alınan ihracat yüzde 57 artışla 305 milyon dolar olarak kaydedilirken, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı ise yüzde 54.4 yükselişle 401 milyon dolara ulaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2021 Perşembe, 13:25

İhracat verilerini değerlendiren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, çift haneli seyreden ihracat artışının güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana ihracat artışımız hız kesmeden devam ediyor. 15. aya taşınan ihracat yükseliş ivmesi sayesinde, Denizli ihracatında 2020’nin ilk 8 ayına kıyasa yüzde 53’lük bir artış oranı yakaladık. Ancak bilindiği gibi, geçtiğimiz yılın mart ayının ikinci yarısında, nisan ve mayıs aylarında pandemi dolayısıyla ihracatımız etkilenmişti” dedi.

Ocak-Ağustos 2021 dönemini Ocak-Ağustos 2019 dönemiyle karşılaştırmanın daha doğru olacağını ifade eden Memişoğlu, “2019’un ilk 8 ayında ilimiz ihracatı 2 milyar 112 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Bu yılın aynı döneminde ise bu değer 2 milyar 865 milyon dolar oldu. Yani 2020’ye kıyasla yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşen artış oranı, 2019’a kıyasla da yüzde 35.6 olarak kaydedildi” dedi.

BÜYÜMENİN YARISI İHRACATTAN GELDİ

Büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini de paylaşan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ilk çeyrekte yüzde 7 büyüyen Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 büyüdüğünü belirtti.

Memişoğlu, “Büyüme rakamlarını analiz ettiğimizde, mal ve hizmet ihracatının büyümeye 10,8 puan katkı sunduğunu görüyoruz. Diğer bir ifadeyle, büyümenin yarısının ihracat kanadından geldiğini söyleyebiliriz. İhracatımızdaki güçlü seyir, büyümeye de doğrudan katkı sunuyor. Son 12 aylık veriler baz alındığında ülkemiz ihracatı 207 milyar doları, Denizli ihracatı ise 4 milyar doları geride bıraktı. Yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde de ihracatımızın ülkemiz ekonomisine katkısını sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 3 Eylül 2021, 09:06

Tamam artıyor diyorsunuz. Cepleriniz para ile doluyor. Bu artıştan çalışanlarınıza ve yaşadığınız şehre ne şekilde bir katkı veriyorsunuz. Onlar olmazsa siz bir HİÇ siniz. Felsefik anlamda hiç değil. Sıfırsınız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı