REKLAMI GEÇ

DENİB Başkanı Memişoğlu, Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

DENİB Başkanı Memişoğlu, Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Eylül ayı için açıklanan rakamları değerlendirdi. Yazılı bir açıklama ile konuyla ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Başkan Memişoğlu, Eylül ayı için Denizli ihracatında 2,3 puanlık bir azalmanın söz konusu olduğunu ve 210 milyon dolarda kaldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 15:35

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Memişoğlu yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin ihracatının eylül ayında Genel Ticaret Sistemi’ne göre yüzde 0,1 artarak 15,2 milyar USD’ye ulaştığını ancak, Denizli İhracatçılar Birliği üyelerinin ihracatının ise 2,3 puan gerilediğini dile getirdi.

SIKINTI 2019’DA BELİRGİN HALE GELDİ
2008 yılının son aylarında ortaya çıkan “Küresel Kriz” den bu yana, küresel büyüme ve dünya mal ticareti açısından en olumlu geçen senenin 2017 yılının olduğunu belirten, dengeli büyümenin 2018 yılında devam ettiğini kaydeden Memişoğlu, olumlu yükselmenin 2018 yılının ikinci yarısından sonra tersine döndüğünü ve 2019 yılında da çok belirgin hale geldiğini söyledi.

İVME KAYBI YAŞANIYOR
Memişoğlu, “Bu yılın ilk altı aylık döneminde, dünya ekonomisindeki büyümenin yüzde 2,6 olarak gerçekleştiğini, dünya mal ticaretinin ise yüzde 2,4 azaldığını görüyoruz. Yaşanan ivme kaybında elbette jeopolitik risklerin, yaptırımların, Brexit belirsizliğinin ve korumacılık önlemlerinin çok büyük etkisi var. Söz konusu etkenlerin yakın gelecekteki durumu dünya ekonomisinin yönünü belirlemede öncü rol oynayacak ”dedi.

PMI ENDEKSİ ÖNEMLİ İPUÇLARI SUNUYOR
Dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere ek olarak, PMI verilerinin (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) analizinin de önemli ipuçları sunduğunu dile getiren, PMI endeksinde eşik değerin 50 olarak kabul edildiğini ve 50’nin altındaki değerlerin ekonomik yavaşlamanın olduğunu gösterdiğini aktaran DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye’nin PMI verisinin 50’ye yükseldiğini ve 17 aydır süren yavaşlama eğiliminin yönünün değiştiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı