REKLAMI GEÇ

Denizli ihracatı, geçen yıla göre yüzde 10 arttı

Denizli ihracatı, geçen yıla göre yüzde 10 arttı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Kocasert, “Geçen yıl Mayıs ayına göre yüzde 10 artış oldu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2017 Perşembe, 15:25

DENİB tarafından kayda alınan Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli, Mayıs ayında 251 milyon dolarlık ihracat yaptı. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, geçen yıl Mayıs ayına göre artışın yüzde 10 olduğunu, Ocak-Mayıs ayı döneminde toplam Denizli ihracatının 1 milyar 183 milyon doları bulduğunu söyleyerek, “Yılın ilk 5 ayındaki ihracat artışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4 arttı. Geçtiğimiz yılın son aylarında ülkemiz ihracatında yaşanan olumlu hava ve pozitife dönüş, 2017 yılının başından itibaren artarak devam ediyor” dedi.

Kocasert, hem Denizli hem de ülkemiz için en önemli pazar olan Avrupa Birliği ekonomisinin yüzde 2 bandında büyüme temposunu sürdürmesi ve dış ticaretinin Euro bazında yüzde 10’un üzerinde artması Türkiye’nin dış ticareti için de son derece önemli olduğunu söyledi.

Kocasert, “Benzer şekilde, bu sene yüzde 40 ile Rusya başta olmak üzere gelişen ülkelerde görülen ithalat artışlarının ihracat rakamlarımıza olumlu yansımasını sürdüreceği ve yıl sonu itibariyle Orta Vadeli Program’daki ihracat hedefimiz yakalayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı