REKLAMI GEÇ

DENİB genç mucitlerin peşinde

DENİB genç mucitlerin peşinde

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), yetenekli öğrencilerin fikirlerini uygulamaya dönüştürmelerine destek olmak amacıyla “İnovatif Fikirler Yarışması” düzenleyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2015 Salı, 17:21

İnovatif Fikirler Yarışması, Denizli’de ilkokul, ortaokul ve liseye devam eden öğrencilerin yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, yenilikçi, özgün ancak keşfedilmemiş ve sadece fikir aşamasında kalmış projeleri tespit ederek hayata geçirmek, Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyası olarak faydalanmak ve onlara gerekli destekleri sunmak, çocukların fikirlerini geliştirip ürüne dönüştürebilecekleri ortamı hazırlayabilmek amacını taşıyor.

Yarışma için ilk adım Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğini içeren protokolün imzalanmasıyla atıldı. Yarışmaya katılacak öğrencilere hayal gücü, yaratıcılık, girişimcilik, inovasyon eğitimi ile biyomimetik eğitimleri verilecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, ihracat hedeflerine ulaşabilmek, katma değeri yüksek ürünler üretebilmek adına markalaşma ve inovasyon alanında farkındalık yaratılmasının zorunluluğuna dikkati çekti.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin koşulsuz katılımının sağlanacağı yarışmanın takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını bildiren Kocasert, “Biz bu tür birçok projeye imza attık. Bu yarışma da bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlardan birisi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı