REKLAMI GEÇ

DENİB kalite kontrol elemanı yetiştiriyor

DENİB kalite kontrol elemanı yetiştiriyor

Denizli İhracatçılar Birliği ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi”nin eğitimleri tamamlandı. 7 gün süren eğitimleri tamamlayan 23 katılımcıya belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2022 Pazartesi, 13:26

Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi eğitimi, üretim faaliyetlerinin kalite planlarına uygun şekilde giriş, ara ve final kontrollerini gerçekleştirmek, gerekli kayıtları tutmak ve iş akışı düzenini sağlayabilecek yetkinliğe sahip olabilecek nitelikte kalite kontrol elemanı yetiştirmek amacıyla verildi.

Program kapsamındaki eğitimler, Kalite Kontrol konularında İlkay Gürgün Gelişim Akademisi’nden İlkay Gürgün ve Dursun Tuncay tarafından, mülakat teknikleri ve CV hazırlama konularında ise İŞKUR’dan iş kulübü liderleri tarafından gerçekleştirildi.

Proje çerçevesinde, 23 kişiye günde 6 saat olarak 7 gün boyunca toplamda 42 saat eğitim verildi. Eğitim programlarında, kalitenin tanımı, temel tekstil bilgisi, temel tekstil terbiyesi, terbiye işleminde ham ve mamül kontrolü, bornoz üretiminde temel bilgiler, üretim prosesleri, temel hesaplamalar, hata tanımları, kalite kontrolü, AQL Tablosu kullanımı, ara kalite kontrolü, doküman hazırlama, sonuçların değerlendirilmesi, raporun hazırlanması, kalite kontrol elemanının görev ve sorumlulukları, yetkileri, final kontrolü, hata tanımları, final kalite kontrol raporu, 7 nokta konteyner kontrolü, temel ingilizce terminoloji, iletişim becerileri, munsell testi konu başlıkları ile üretimde kalite planlamasına ilişkin giriş, ara ve final kontrolü, kayıt ve iş akışı faaliyetlerinde yetkinlik kazandırıldı. İş görüşmelerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin de anlatıldığı eğitimlerde, kişisel profil ve cv hazırlama konu başlıkları ile de müzakere tekniklerinde yetkinlik kazandırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı