REKLAMI GEÇ

Denizli’nin mucitlerine muhteşem bir törenle ödülleri verildi

Denizli’nin mucitlerine muhteşem bir törenle ödülleri verildi

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından organize edilen ve ana sponsoru Turkısh Airlens ve Vestel gibi dev markalar olan ‘Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nda dereceye giren Denizlili mucitlere ödülleri düzenlenen görkemli törenle verildi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2017 Salı, 11:03

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından organize edilen ve ana sponsoru Turkısh Airlens ve Vestel gibi dev markalar ile Denizli yerelinde de Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve önemli firmaların destek verdiği ‘Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nda dereceye giren Denizlili mucitlere ödülleri Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli törenle verildi.

Geceye Vali Ahmet Altıparmak, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci, Başsavcı Mustafa Alper, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, çok sayıda davetli, genç mucitler ve öğretmenleri ile aileleri katıldı.

DENİB’in yarışmasına 1000’nin üzerinde lise, ortaokul ve ilkokul öğrencisi projeleriyle katıldı. Her katagoride 30’ar proje finale kaldı. Jürinin oldukça zorlandığı finalde ilk 3’e girenler ile jüri özel ödülünü hak kazananlar belirlendi.

İNOVASYON KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAMIZ ŞART
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye’nin 2013 hedefine katma değeri yüksek ürünlerle ulaşabileceğini söyleyerek, “Tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsura yoğunlaştık. Türkiye, kilogram başına yaklaşık 1.5 ABD doları ihracat rakamına sahip. Oysa ABD, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde bu rakam 4 ABD dolarına yakın. Araştırma ve inovasyona daha fazla yatırım yapmalıyız. DENİB olarak bunun temellerini attık, tohum olarak gördüğümüz genç mucitlerimiz gelecekte fışkıracak ve inovasyon kültürünün Denizli’ye yerleşmesini sağlayacaktır” dedi.

BANA GÖRE HERKES BİRİNCİ
Vali Ahmet Altıparmak ise, yarışmaya katılan tüm projelerin birinci olduğunu, dereceye girenlerin üzülmemesi gerektiğini belirterek, “Çocuklarımız, gençlerimiz bu vatan için durmadan çalışmalıdır. Yeni icatlar peşinden koşun. Bizim önceliğimiz vatanına milletine, manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek. Bunu başardığımızda mucitlerimiz de, işçimizde, esnafta, çiftçide, işadamı da bu vatan için çalışacaktır” diye konuştu.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Törende DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’e doğum günü sürprizi yapıldı. Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’na katılan öğrencilerin hazırladığı doğum günü pastasındaki mumları sahnede üfleyen Kocasert, “47.yaş gönülde benim için güzel bir sürpriz oldu. Teşekkür ediyorum” dedi.

GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU
İlkokul kategorisinde yarışmaya katılıp birinciliği elde eden Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Cemre Duman, ödül töreninde göz yaşlarına boğuldu. Annesinin kış mevsiminde Serinhisar’a giderken buzlu yollardan geçtiğini, yolların buz tutmaması için proje geliştirdiğini söyleyen Cemre Duman, ödülünü Vali Ahmet Altıparmak’ın elinden alırken, “Çok mutluyum. Anneme, babama, öğretmenlerime, herkese çok teşekkür ederim” diyerek göz yaşı döktü.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR:
Lise Katagorisi:
1-Tarık Hakan Yaldır (Final Koleji Fen Lisesi)
2-Hakan Ayaz (Denizli Lisesi)
3- Mustafa Eskin (Hasan Tekin Anadolu Lisesi)
Jüri Özel Ödülü: Miray Nur Güven (Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi)

Ortaokul Katagorisi:
1- Ozan Sarıca (Hürriyet Ortaokulu)
2- Elif Başaran-İrem Fidan-Nehir Sücüllü (Sevil Kaynak Ortaokulu
3- Mert Gürsoy (Bilim Sanat Merkezi)
Jüri Özel Ödülü: Zeynep Çalık- (Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu)

İlkokul Katagorisi:
1-Cemre Duman (Bilim Sanat Merkezi)
2-Mert Kağan Koparan (Üçler İlkokulu)
3-Efe Selcen (19 Mayıs ilkokulu)
Jüri Özel Ödülü: Mert Bölükbaşı (Osman Özgür İlkokulu)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı