REKLAMI GEÇ

Türk Eximbank Şubesi’ne görkemli açılış

Türk Eximbank Şubesi’ne görkemli açılış

Türk Eximbank Denizli Şubesi’nin açılışı, İhracatçılar Birliği Hizmet Binası’nda düzenlenen törenli gerçekleştirildi. Açılışa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da katıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 11:54

Türk Eximbank Denizli Şubesi’nin açılışı yapıldı. Denizli ihracatçıları için büyük kolaylıklar ve avantajlar sağlayacak olan Eximbank’ın daha önce irtibat bürosu olarak hizmet veren Denizli Şubesi, Denizli İhracatçılar Birliği hizmet binasında faaliyet göstermeye başladı.

Açılışa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, belediye başkanları ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

ÇEVRE İLLERE HİZMET VERECEK
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “2015 yılında ilk şubemizi Gaziantep’te açmıştık. Şimdiye kadar irtibat bürosu olarak hizmet verdiğimiz Denizli’de bundan böyle şube olarak faaliyet göstereceğiz. Denizli şubemiz Isparta, Afyonkarahisar, Uşak ve Burdur gibi irtibat ofislerine de hizmet verecek. Denizli’nin ardından Bursa ve Adana’da şube hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. Kayseri, Konya ve Antalya’da da hazırlıklarımız başlayacak. Ayrıca büyük illerimizin organize sanayi bölgelerinde zde irtibat ofisleri kurmaya başlıyoruz. Denizli’de 1.071 ihracatçımız bulunuyor. Bunlardan 300’ü Türk Eximbank ile çalışıyor. Hedefimiz ihracatçılarımızın tamamıyla çalışmak” dedi.

KOCASERT: “BANKALARIN EN HAYIRLISI”
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Sayın Süleyman Kocasert, Türk Eximbank’ın Denizli İrtibat Bürosu’nun Denizli Şubesi’ne çevrilmesinin ihracatçılar için çok büyük fırsat olduğunu belirterek, “Türk Eximbank, bugüne kadar Denizli’de açılmış olan bankaların en hayırlısı. 10 milyar TL’ye çıkarılmış sermayesiyle dün olduğu gibi şimdi de yanımızda. Türk Eximbank’ın ilimizde şubeleşiyor olması şüphesiz ki, ihracatçılarımızın finansmana daha çabuk ve daha kolay erişimini sağlayacak. Denizli, Türkiye ihracatının en önemli aktörlerinden birisi konumunda ve yıllık ihracatımız 3 milyar dolara ulaşmış durumda. Denizli ihracatçısının, yeni imkanlarla birlikte ülkemiz ihracatına katkısını daha ileri boyutlara taşıyacağını düşünüyorum” dedi.

BÜYÜKEKŞİ: “HEDEF 40 MİLYAR DOLAR”
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, kendilerinin 7 yıldır Kredi Garanti Fonu’nu gündeme getirdiklerini, şimdi Türk Eximbank ile birlikte önemli destekler verildiğini belirterek, “33 milyar dolar olan Türk Eximbank kredi çalışmalarının bu yıl 40 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu önemli gelişmenin ışığında şubelerinin de artması sevindirici” diye konuştu.

ZAYBEKCİ: “TÜRK EXIMBANK DÜNYADA BİR NUMARA OLACAK”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Türk Eximbank’ın finansal destekler konusunda Kore’den sonra dünyada 2. durumda olduğunu ancak 2017 sonunda ilk sorayı almasını beklediklerini belirterek, “Bugün hayırlı bir iş yapıyoruz. Tüm dünyada farklı bir yerde olmasını istediğimiz Türk Exımbank’ın Denizli’deki irtibat ofisini şubeye dönüştürüyoruz. Türkiye’de büyümeyi ihracata ve üretime dayalı gerçekleştirmeye dayalı bir fikir birliğimiz var. Türkiye’nin büyümek gibi bir zorunluluğu var. Yüzde 6 gibi bir büyümeyi gerçekleştirmek zorundayız. Ancak bu şekilde her yıl 1 milyon vatandaşımıza iş ve aş vermiş oluruz. Ama bu büyümeyi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz finansmanı kendi tasarruflarımızla gerçekleştiremiyoruz. Ya doğrudan yabancı sermaye girişini Türkiye’ye gerçekleştireceğiz ya da borç alacağız. Yıllardan beri hep bu söylendi bize Türkiye yüzde 5.5 büyümeye doğru gittiğinde önümüze hep cari açık tehlikesi kondu. Oysa bir yöntem daha vardı. O da ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını, insan ve beyin kaynaklarını değerlendirerek ihracata dönüştürmek. Ülkemiz bunu zaman zaman başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Ancak son 4-5 yıl içerisinde Türkiye ihracatta 140-150 milyar dolar civarında bir aralıkta dönmeye başladı. Yani kendini tekrar etmeye başladı. Artık yeni şeyler söylemek, gerçekleştirmek lazımdı. Türkiye 2. bir faza geçmesi gerekiyordu. Rahmetli Özal ile 1983’te çıktığımız ihracat seferberliği, ihracata dayalı büyüme konusunda çıktığımız yolda hacmimiz 5 milyar dolardı. Bugün Denizli tek başına Türkiye’nin dış ticaret hacmini gerçekleştirir durumda. Demek ki şimdi artık 2. Faza geçmek gerek. Yeni atılımlar, yeni destekler hayata geçirilmeli. Bu yeni dönemde yüksek teknolojiyi desteklemek lazım. Bu konuda yeni desteklerimiz var. Yeni pazarlama yöntemlerinde desteklerimiz var. Finansman desteğimiz, DENİB Başkanımız Süleyman Kocasert’in söylediği gibi, Eximbank’ın finansal anlamdaki desteklerinde Kore’den sonra dünyada 2. durumdayız. Ama 2017 yılı sonunda Türkiye dünyada bir numara olacak. Türkiye’nin ihracattaki yüzde 26’lık kısmını finanse ederek Dünyada bir numara olacak” dedi.

“SÜLEYMAN, KURBAN OLDUĞUM…”
Konuşmasında, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’in verdiği bazı bilgileri düzelten Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, “Birkaç düzeltme yapayım. Az önce Süleyman’ın yaptığı konuşmada Eximbank’a başvurunuzda, 6 gün içinde yanıt verileceğini söyledi. Kesin talimatımız var, bir gün içinde yanıt verilmek zorunda. Altı gün ne öyle Süleyman? Kurban olduğum. Bu bir hafta eder. Adamın ömrü biter” şeklinde esprili yaklaşımı salonda kahkahalara neden oldu.

Konuşmaların ardından Türk Eximbank Denizli Şubesi’nin açılışı için kurdela kesildi. Bakan Zeybekci ve beraberindekiler açılışın ardından Denizli Şubesi’ni gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı