REKLAMI GEÇ

Kocasert: “Büyüme oranı motive edici”

Kocasert: “Büyüme oranı motive edici”

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, “Beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri oldukça sevindirici ve motive edici” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2017 Cuma, 12:50

TÜİK tarafından açıklanan 4. çeyrek ve 2016 yılı büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, rakamların beklentiler üzerinde gerçekleştiğini, bunun da motive edici olduğunu açıkladı.

Kocasert, “Ülkemiz ekonomisi 4. çeyrekte %3,5, 2016 yılının genelinde ise %2,9 büyüme kaydetti. 2016 yılında ülkemiz ekonomisinin %2,2 büyümesi öngörülüyordu. Beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri oldukça sevindirici ve motive edici. Özellikle, yılın 3. çeyreğinde, ekonomimizde bir daralma söz konusuydu. 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere, dokuzar günlük Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri bu daralmada önemli rol oynamıştı. Yine 3. çeyrekte yaşanan küresel gelişmeleri ele aldığımızda, Birleşik Krallık’ın Brexit kararı ile Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinden, küresel piyasalarda yaşanan risklerden ve çevre ülkelerimizde yaşanan sıkıntılardan da etkilenmiştik” dedi.

“VERİLEN TEŞVİKLER BÜYÜMEYİ ARTIRACAK”
Kocasert açıklamasının devamında, “Son dönemlerde, Hükümetimiz tarafından açıklanan destekler ve gerçekleştirilen yapısal reformlar ile 2017 yılında dünya ticaretinde süregelen olumlu havayı bir arada değerlendirdiğimizde, yıl genelinde büyüme seyrinin devam edeceği kanaatindeyim. Yatırımların %2 artması ve kamu harcamalarının da büyümeye verdiği pozitif katkının devam etmesi, ekonomimize ilişkin olumlu sinyallerin süreceğini gösteriyor. Özellikle, verilen teşvikler ve desteklerle birlikte, 2017 yılında ihracatın da büyümeye pozitif katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı