REKLAMI GEÇ

İhracatçılardan meslek lisesi çağrısı

İhracatçılardan meslek lisesi çağrısı

Türkiye’de işsizlik son dönemlerde yine gündeme gelirken, özellikle genç işsizlerdeki artış ve işsizlik oranlarındaki genel yükseliş endişe yaratıyor. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, işsizlikle etkin mücadele için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarındaki öğrenci sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 17:43

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocaset, işsizliğin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyerek, işsizlikle mücadele için somut ve etkin adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Bunun için de meslek liseleri ve meslek yüksekokullarındaki öğrenci sayısının arttırılması gerektiğini belirten Kocasert, “Meslek liseleri ve meslek yüksekokulları, ülkemizin genç ve dinamik nüfusu değerlendirildiğinde kalifiye iş gücü yetiştirme açısından çok büyük rol oynuyor. İş dünyası ise, ciddi boyutlarda artan ara eleman eksikliği yaşıyor. Şu anda araç takip sisteminden bilgisayar laboratuvarı kurulumuna, duvar ve yer seramiği döşemesinden yalıtım işlerine, internet ağı montajından araba bakım ve onarımlarına kadar birçok meslekte kalifiye olmayan, mutfaktan gelmeyen çalışan sıkıntımız söz konusu. Bu anlamda, birçok avantaja sahip olan meslek liselerinden ve meslek yüksekokullarından mezun olmanın önemi daha da belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. İş dünyasının ara eleman eksikliğini giderecek nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Ülkemizin potansiyeli düşünüldüğünde bu eksikliğin giderilmesi için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrenci sayısının artması ve sonrasında bu arkadaşlarımızın istihdamının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kocasert, öğrenci velileri ile öğretmenlerin de çocukları meslek liselerine yönlendirmelerinin yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı