REKLAMI GEÇ

İhracatçı Eylül’ü bekliyor

İhracatçı Eylül’ü bekliyor

Ağustos Ayı ihracat rakamları açıklandı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, rakamları değerlendirdi. Memişoğlu, “Ağustos ayında tatil nedeni ile ortaya çıkan azalışın Eylül ayında güçlü bir şekilde telafi edileceğini umuyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2018 Pazartesi, 13:34

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 9 günlük bayram tatiline rağmen güçlü bir performans sergilendiğini dile getirdi.

Memişoğlu, Ağustos ayında 6.5 oranındaki azalışı değerlendirerek, “Denizli olarak da, ülkemiz ihracatında ulaşılan rakamlar ve ihracatta yakalanan başarıya benzer bir performans sergilediğimizi ifade etmek mümkün. Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracatımız, yılın ilk 8 aylık döneminde yüzde 5.4 oranında artarak 1.7 milyar dolara ulaştı. Ağustos ayında ise, DENİB ihracatı ise yüzde 9.5 azalış ile 203 milyon USD dolar olarak gerçekleşti” dedi.

Denizli genel ihracatının Ocak-Ağustos döneminde yüzde 14 oranında arttığını ve 2.2 milyar USD’nin üzerinde gerçekleştiğini belirten Memişoğlu, “Ağustos ayında ise, Denizli ihracatında artış yüzde 6’lık düşüş ile 266 milyon dolarlık ihracat değerine ulaşıldı. 2018 yılının geride bıraktığımız döneminde artan ihracatımızın, yıl boyunca ülkemiz ekonomisine olumlu katkısını sürdüreceğini ve ülkemiz ihracatının yılsonu hedeflerine adım adım yaklaştığını görebiliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı