REKLAMI GEÇ

Memişoğlu: “İhracat kaldığı yerden…”

Memişoğlu: “İhracat kaldığı yerden…”

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Denizli ihracatının TİM verilerine göre yüzde 18 arttığını belirten Memişoğlu, DENİB üzerinden yapılan ihracatın ise yüzde 8.8’lik yükseliş yaşadığını söyledi. Memişoğlu, Türkiye geneli ihracat rakamlarının da yüzde 22.5 ile sevindirici bir oranı yakaladığını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2018 Pazartesi, 14:09

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. Rakamları değerlendiren DENİB Başkanı Memişoğlu, ağustos ayında, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin etkisi sonucunda oluşan ihracat azalışının ardından eylül ayıyla birlikte, güçlü artışın sürdüğünü söyledi.

Memişoğlu, “Ülkemiz ihracatı eylül ayında yüzde 22,5 oranında artarak 14,5 milyar USD olarak gerçekleşti. Böylelikle, bugüne kadar en yüksek ihracat yapılan eylül ayı performansına ulaşmış olduk. Ocak-Eylül döneminde ise ihracatımız yüzde 7 artışla 123,1 milyar USD’ye ulaştı” dedi.

2016 yılının sonundan itibaren toparlanmaya başlayan, 2017 yılıyla birlikte yükselen küresel ticaretin, petrol ve emtia fiyatlarındaki artışla birlikte yakaladığı yukarı yönlü ivmeyi devam ettirdiğini dile getiren Memişoğlu, “Küresel piyasalar açısından son derece önemli olan bu canlanmanın yanı sıra, hem ilimiz hem de ülkemiz için en büyük ihracat pazarı konumunda bulunan Euro bölgesinin ithalatında ve ihracatında yaşanan artışlar da, ihracatımızı pozitif yönde etkilemeye devam ediyor. Bilindiği gibi, 2018 yılı ihracatta ‘Rekorlar Yılı’ olarak ilan edilmişti. Yılın ilk üç çeyreğinde yakaladığımız başarının ve kırılan farklı rekorların, 2018’in kalan ayları için de olumlu haberlerin sinyalini verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

DENİZLİ’DEN GÜÇLÜ İHRACAT KATKISI…
Denizli rakamlarını da değerlendiren Memişoğlu, DENİB üzerinden yapılan ihracatın, eylül ayında yüzde 8.8 artarak 216 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, yılın ilk dokuz ayında ise, DENİB ihracatının yüzde 5.7 oranında yükselişle 1.9 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

Memişoğlu, “TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının eylül ayında yüzde 18 oranında arttığını ve 287 milyon USD olduğunu görüyoruz. Ocak-Eylül döneminde, Denizli ihracatı yüzde 14,3 artış ile 2,5 milyar USD’yi aştı. İhracatta rekorlar yılında ilimiz ihracatının ülkemiz ihracatına sağladığı güçlü katkı hepimiz için ekstra motivasyon kaynağı. Sene sonunda ulaşılacağını öngördüğümüz ihracat rakamının sadece ülkemiz için değil; Denizli ve DENİB için de bugüne kadar ulaşılmış en yüksek değer olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı