REKLAMI GEÇ

Geleceğin mucitleri ödüllendirildi

Geleceğin mucitleri ödüllendirildi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nin yeni yetişen nesillere inovasyon farkındalığını kazandırmak amacıyla düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmaya katılan 834 projeden 9’u ödüle, 31’i ise sergilenmeye layık görüldü.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 10:32

DENİB’in, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması”nın ödül töreni PAÜ Hasan Kasapoğlu Kongre Merkezi’nde yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Tuncay Engin, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

denizli-denib-odul-toreni-ic-3
Ödül töreninin sunuculuğu ise ünlü tiyatrocu Süheyl Uygur yaptı.

denizli-denib-odul-toreni-ic-2
İNOVASYONUN ÖNEMİNE DEĞİNDİLER
Törenin açılış konuşmasında inovasyonun önemini vurgulayan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, DENİB’in düzenlediği yarışmaya gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirtti. PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, “Suya sabuna dokunma” deyişini hatırlatarak, “Büyüklerimizin ‘başımıza icat çıkarma’ sözünden korkmayın ancak ‘suya sabuna dokunma’ diye bir söz vardır. Asıl o sözden korkun. Biz PAÜ olarak suya da dokunacağız, sabuna da. PAÜ olarak Ar-Ge çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün ise “Bugün burada geleceğin 834 bilim insanı karşımızda duruyor. Bu sevindirici” diye konuştu.

denizli-denib-odul-toreni-ic-1jpg
“2023 İHRACAT HEDEFİNİ İNOVASYON İLE YAKALAYACAĞIZ”
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise konuşmasında 2023 ihracat rakamının fazla üreterek değil, inovasyon ile yakalanabileceğini vurgulayarak, “DENİB kurulduğu yıl 107 üye ile yaklaşık 170 milyon dolar ihracat gerçekleştirmişti. Bugün DENİB’in aylık ihracatı bu değerin üzerinde. Üye sayımız ise bin 100’ün üzerinde. 2014 yılında 2 bin 50 ürünün ihracatını yapıyoruz. Ancak, 2023 ihracat hedefini çok üreterek veya bir ürün fazla ihraç ederek gerçekleştiremeyiz. Bu hedefe ancak katma değeri yüksek, inovasyon ürünler ihraç ederek ulaşabiliriz” dedi.

834 PROJE YARIŞTI
Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri arasından birbirinden ilginç 834 inovatif proje arasından finale kalan 31 fikir arasından dereceye giren projeler belirlendi. Teknokent Proje Koordinatörü Hüseyin Karakaş, Teknokent Girişimcilik ve Şirketleşme Temsilcisi Özge Solakoğlu, Teknokul Robot ve Bilim Akademisi Kurucusu Murat Kayacık, Milli Eğitim Proje Ekibi Sorumlusu Servet Utku, Milli Eğitim Ar-Ge Ekibi Sorumlusu Hasan Şahin ve DENİB Bilgi İşlem Şube Müdürü Gülden Şensöz’den oluşan jüri tarafından değerlendirilen projeler arasından 9’u ödüle layık görüldü.

denizli-denib-odul-toreni-ic-4

İŞTE GENÇ MUCİTLER
Gecede, jüri üyelerinin verdiği oylarla belirlenen genç mucitler İlkokul Öğrencisi Ali Efe Ersoy, Ortaokullar arasında Zeynep Nazlı Kadıoğlu ile lise öğrencisi Samim Örsoğlu birincilik ödülüne layık görüldü.
İlkokul öğrencisi Şimal Sare Günal, ortaokul öğrencisi Mustafa Türker ile lise öğrencisi Fatma Dilcen ikinci,İlkokul öğrencisi Eda Hastaoğlu, ortaokul öğrencisi Fatih Mehmet Sancak ve lise öğrencisi Eşrefhan Özhan’ın projeleri 3. oldu.

ÖDÜLLERİNİ ÖĞRETMENLERİYLE BİRLİKTE ALDILAR
Projelerini öğretmenleriyle birlikte hazırlayan öğrenciler, ödüllerini de birlikte aldılar. Yarışmada dereceye giren lise ve ortaokul öğrencilerine akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar verilirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlere bir hafta gençlik kampı sözü verdi.
Dereceye giren ilkokul öğrencilerine ise dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve robot atölyesi eğitim seti hediye edildi.

denizli-denib-odul-toreni-ic
İCATLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
DENİB’in düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’na katılan projeler arasında finale kalan 31 proje PAÜ Hasan Kasapoğlu Kongre Merkezi Salonu’nda sergilendi. İşadamlarının dikkatini çeken projelerin de yer aldığı sergide, soma kömür ocağı faciasından etkilenerek yapılan hayat kurtaran tulumlar, yüksek binaları boyamak için hazırlanan vinç projesine, engelli ve yaşlılar için hayatları kolaylaştıracak ev asansörlerinden akıllı saksılara kadar birçok ilginç projeler yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı