REKLAMI GEÇ

HAZİRAN İHRACATI YÜZDE 18 GERİLEDİ

HAZİRAN İHRACATI YÜZDE 18 GERİLEDİ

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Haziran ayı ihracatının yüzde 18 gerileme ile 207 milyon Dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, “Denizli ihracatı miktar olarak artarken değer olarak düştü” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2015 Pazartesi, 15:37

Haziran ayında Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranına gerileyerek 173 Milyon Dolar, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ise Denizli Merkezli firmaların Haziran ayındaki ihracatı yüzde 18’lik gerileme ile 207 milyon Dolar olarak gerçekleşti.

ALTI AYLIK İHRACATI DEĞERLENDİRDİ
Değerlendirmede bulunan DENİB Başkanı Kocasert, “2015 yılının ilk altı ayını geride bıraktık. Bu dilime baktığımızda dolar bazında ihracat değerlerinin gerilediğini görüyoruz. Ülkemiz ihracatı Ocak Haziran döneminde, yüzde 8 düşüşle 73,3 milyar dolar olarak geriledi. Diğer taraftan, Haziran ayında ülke ihracatı, dolar bazında yüzde 6,4 düşmüş iken, miktar bazında yüzde 5,4 artış gösterdi. Bu sevindirici ve umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir” dedi.

“İYİMSER BEKLENTİLER DE MEVCUT”
Avrupa Birliği’ndeki sıcak gelişmelerin ve Yunanistan’ın durumunun Denizli ihracatını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Kocasert, “Yunanistan’ın borcunun olduğu İtalya, İspanya, Portekiz gibi ülkeler de bu durumdan etkilenirse tüm Avrupa’ya yansıyacak yeni bir tablo ortaya çıkabilir. Açıkçası en kötü senaryonun çalışacağını öngörmüyoruz. Avrupa kendi içerisinde bu krize uygun bir çözüm bulacaktır” derken dünyada ekonomik daralma devam ederken, iyimser beklentilerin de mevcut olduğunu söyledi.

“YENİ HÜKÜMET EN KISA SÜREDE KURULMALI”
Kocasert, yeni hükümetin en kısa sürede kurulması gerektiğini de vurgulayarak şunları söyledi: “Dünya konjonktürü, paritedeki gelişmeler ve komşularımızdaki zorlayıcı siyasi koşulların Türkiye’ye bir öncelik belirlemiş durumda aslına bakarsanız. O da ülkemizi ekonomik ve siyasi bakımdan istikrar içerisinde yönetecek bir hükümetin kurulmasıdır. Biz ihracatçılar olarak, yeni kurulacak hükümetin programında ihracat odaklı büyüme modelinin önemsenmesini yürekten arzu ediyoruz. Son olarak, yılın ikinci yarısına ilişkin olarak pozitif bir beklenti içerisinde olduğumuzu ve daha sevindirici ihracat performanslarına imza atmayı hedeflediğimizi ifade etmek isterim”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı