REKLAMI GEÇ

İhracat arttı ama gözler Avrupa’da

İhracat arttı ama gözler Avrupa’da

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli ihracatının artmasına rağmen özellikle Avrupa ekonomisindeki yavaşlama sinyallerini yakından takip ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2014 Pazar, 12:50

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat rakamına göre Denizli İhracatta dördüncü çeyreğe yüzde 9 artışla başladığı açıklandı.

Denizli İhracatçılar Birliği, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.5 artışla 200 milyon dolar civarında gerçekleştirildiğini açıkladı. DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklamasında 2014 Ekim ayı ihracatını değerlendirdi.

DENİZLİ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
Kocasert, “Ekim ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde12.5 artışla 200 Milyon Dolar civarında gerçekleşti. Ocak ve Ekim döneminde ise Denizli İhracatçılar Birliği tarafından yüzde 12.3 oranında artış ile ihracat 1 Milyar 940 Milyon doları buldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ise Denizli merkezli firmaların Ekim ayındaki ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.5 oranında artışla 275 Milyon Dolar ve Ocak – Ekim dönemindeki ihracat rakamları ise 2 Milyar 713 Milyon Dolar’a ulaşarak yüzde 8.7 oranında artış göstermiş oldu. Böylece Denizli, 2014 hedeflerine ulaşacağına dair emin adımlarla ilerlediğini teyit ettirmiş oldu” dedi.
Türkiye ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artış ile Ekim ayında 12,6 Milyar Dolar olarak gerçekleştirdiğini belirten Kocasert, “Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ekim ayı mal ihracatı gerçekleştirilmiş oldu. Ocak-Ekim döneminde ise Türkiye yüzde 5,6’lık artış ile 131 Milyar Dolarlık ihracata imza attı” dedi.

“YAVAŞLAMAYI TAKİP EDİYORUZ”
2014 yılının ikinci çeyreğinden bu yana yavaşlama sinyalleri veren dünya ekonomilerindeki durumun değişmediğini ifade eden Kocasert, “AB’nin resesyona girme endişesi, jeopolitik riskler ve FED’in etkisi dünya genelinde ekonomik anlamda yavaşlamaya sebep olan unsurların başında geliyor. Gelişmekte olan ekonomilerin kur ve faiz dalgalanmaları ise ekonomideki yavaşlamaya sebep olan bir diğer unsur.Ülke olarak bu durumdan en az zararla çıkma çabası içindeyiz; herşeye rağmen AB pazarımız gelişmeye devam ediyor. Avrupa’daki duraklama sinyallerinin yakından takip ediyoruz. Alınacak önlemlerle 2015 yılında AB bizim için belirleyici bir pazar olma özelliği taşımaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı