REKLAMI GEÇ

Kocasert, Ali Kırca’nın sunduğu ‘İhracat Meydanı’nın konuğu oldu

Kocasert, Ali Kırca’nın sunduğu ‘İhracat Meydanı’nın konuğu oldu

TİM’in bu yıl 2’nci kez düzenlediği İhracat Haftası kapsamında ‘Ali Kırca ile İhracat Meydanı’ gerçekleştirildi. DENİB Başkanı ve TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert etkinlikte, ihracattaki hedefleri anlattı ayrıca ihracatçının tanımını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2017 Pazar, 17:57

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nce (TİM) bu yıl 2’nci kez düzenlenen İhracat Haftası kapsamında ‘Ali Kırca ile İhracat Meydanı’ gerçekleştirildi. İhracat Meydanı’nda yer alan iş dünyası temsilcileri, kur riski, ihracat finansmanı, Ar-Ge ve inovasyon konuştu. İhracat Meydanı’nda iş dünyasının ortak görüşü, ihracatın sürdürülebilirliği, inovatif ve özgün ürünler ile ileri teknoloji ürünlerinin ihracatının toplam ihracattaki payının artırmak gerektiği oldu.

Etkinliğe konuk olarakTarık Sönmez – Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Süleyman Kocasert – TİM Başkan Vekili, Mehmet Büyükekşi – TİM Başkanı, Prof. Dr. Ahmet Kırman – Şişecam Genel Müdürü ve YK Başkan Vekili, Ali Kibar – Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Elif Çoban – Şölen Gıda CEO, Dr. Ercan Varlıbaş – VSY Biotechnology ve İlaç Sanayi A.Ş. YK Başkanı, Hakan Güldağ – Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Himmet Karadağ – BİST Başkanı, Hüseyin Durmaz – Durmazlar Holding YK Başkanı, Kerim Türe – Modanisa YK Başkanıu, Metehan Demir – Gazeteci, Şeref Oğuz – Gazeteci, Doç. Dr. Temel Kotil – TAI Genel Müdürü, Turan Erdoğan – Vestel İcra Kurulu Başkanı, Ümit Leblebici – TEB Genel Müdürü, Vahap Munyar – Gazeteci, Vahap Küçük – Tema Holding/LC Waikiki ve Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı katıldı.

İhracat Meydanı’nın moderatörlüğünü yapan Ali Kırca, “Bir zamanlar dizi ithal eden ülke konumundaydık. Ama şimdi dizi ihraç eden ülke olduk. Bu dizilerin etkisiyle Türkiye’nin sosyal ve cari açığında önemli bir farkın kapatıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMA YOLUNDA TANITIM ÖNEMLİ”
TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Türkiye’nin hedefinin markalaşmak olduğunu aktardı. Havluda Türkiye’yi marka haline getirmek üzere yola çıktıklarını anlatan Kocasert, “10 yıl önce Türkiye’nin kilogram başına ortalama havlu ihracat bedeli 6 dolardı. Bugün 8-8.5 dolara ihraç ediyoruz. Türkiye’nin kilogram başına ihracat ortalaması 1.5 dolar, gelişmiş ülkelerin kilogram başına ortalama ihracatı ise 4 dolar” bilgisini verdi.

İHRACATÇININ TANIMINI YAPTI
İhracatçının ekonomi dünyasında tanımını yapan Kocasert, “İhracatçı doğulmayabilir ama çok kolay ihracatçı olunabilir. Her işadamı bir gün er ya da geç ihracatçı olmalıdır. İhracatçı olmak bir kültür, bir yaşam şeklidir. Biz ihracatçılar bazen çocuğumuzun doğum gününü kaçırabiliriz. Ya da herhangi bir anlaşmaya imza atmak uğruna çocuğumuzu okula yazdırmak için eşimize ya da sekreterimize rica ederiz. Bazen insanların haritada bile yerini bilmedikleri bir ülkeye çantamızı alır gider, bazen de çok daha fazla insana ekmek götürebilmek için bazı riskleri göze alırız. Tüm bunlar Türkiye’ye bir dolar daha fazla getirebilmek içindir. Ve bununla da gurur duyarız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı