REKLAMI GEÇ

Kocasert, TİM heyetine Arjantin’de başkanlık etti

Kocasert, TİM heyetine Arjantin’de başkanlık etti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Türk-Arjantin İş Forumu’na katılmak üzere bu ülkeye giden heyete başkanlık etti. Heyette, birçok iş kolundan 13 işadamı yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2018 Salı, 12:30

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından organize edilen Türkiye-Arjantin İş Forumu ve ikili iş görüşmeleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Arjantin Ticaret Heyeti’ne, kuru meyve, inşaat, otomotiv yan sanayi, makine ve aksamları, elektrik-elektronik, motorlu taşıtlar, iklimlendirme, plastik, demir-çelik, tütün mamulleri ve elektrikli ev aletleri sektörlerinde faaliyet gösteren 12 firmadan 13 Türk iş insanı katıldı. Heyete, TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert başkanlık etti.

Türkiye-Arjantin İş Forumu’nda, Arjantin Ticaret Odası (CAC) ve Arjantin İthalatçılar Birliği (CIRA) partner kuruluşlar oldu. Buenos Aires Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen forum, Arjantin İthalatçılar Birliği Başkanı Ruben Garcia’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Garcia, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne teşekkür ederek, son yıllarda büyük ekonomik atılım gerçekleştiren Türkiye ve Arjantin’in olarak dış ticarette de ilişkilerini artırdıklarına vurguladı, ülkelerinde Türk iş insanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye’nin uluslararası pazarın oldukça önemli bir oyuncusu olduğunu belirten Garcia, ülke olarak Türkiye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Konuşmasının devamında CIRA faaliyetleri hakkında bilgi veren Garcia, İthalatçılar olarak, Arjantin’in korumacı ekonomik modeli terk etmesinin ardından, uluslararası pazara daha iyi entegre olunması amacıyla eğitim ve Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini ve ülkenin en büyük üniversiteleri ile işbirliği içerisinde olduklarını dile getirdi.

Forumun devamında Türkiye ve TİM’i tanıtan video gösterimi ise salondan büyük alkış ve beğeni topladı.

Heyet Başkanı Süleyman Kocasert, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasının TİM’in faaliyetlerini anlattı.

İki ülke arasındaki dış ticaret verileri ve potansiyel ürünler hakkında bilgiler veren Kocasert, firmaların ihracatçı oldukları kadar ithalatçı olduklarını da vurguladı. Öncelikli hedefin ikili ticareti artırmak olduğunun dile getiren Kocasert, Arjantin ile Türkiye arasındaki ikili ticareti gerçek potansiyeline ulaştırmayı arzuladıklarını kaydetti.

Kocasert, “Güney Amerika’nın en büyük ekonomilerinden olan Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yapılan iş görüşmelerinde, Arjantin’in en büyük şirketleri ile Türk şirketler arasında önemli iş bağlantıları kurulacağına inanıyorum. Bununla birlikte, bazı ürünlerdeki yüksek gümrük vergileri, tarife dışı engeller ve bürokratik düzenlemeler, ne yazık ki ikili ticaretin gelişiminde bizim açımızdan engel yaratıyor” diye konuştu.

Türkiye-Arjantin İş Forumu’nun ardından başlayan ikili iş görüşmelerinde, 12 firmadan 13 iş insanı ile 45 Arjantinli firma arasında 100’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı