REKLAMI GEÇ

Memişoğlu, “İhracattaki en iyi performans”

Memişoğlu, “İhracattaki en iyi performans”

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Temmuz Ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Memişoğlu, “İhracattaki en iyi performans” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2018 Perşembe, 10:44

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Temmuz Ayı ihracat rakamlarını açıklamasının ardından DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Memişoğlu, ihracatın bugüne kadar ulaşılan en yüksek Temmuz Ayı ihracatı olarak kayıtlara geçeceğini belirtti.

2018 yılı, Haziran Ayı hariç, her ay ihracat rekoru kırılDIĞINI İFADE EDEN Memişoğlu, “Bu durumun ülkemiz ekonomisi adına son derece önemli olduğunu belirtebiliriz.Bugün itibariyle 12 aylık ihracatımız 163 milyar USD’ye aşmış durumda. Yılsonu için hedeflenen 169 milyar USD’ye ulaşabileceğimiz ve hatta bu hedefimizi geride bırakabileceğimiz kanaatindeyim” diye konuştu.

“DENİZLİ, ORTALAMANIN ÜSTÜNDE”
DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “DENİB ve Denizli ihracatının da aralıksız olarak artması bizim adımıza oldukça motive edici. Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracatımız, Temmuz Ayı’nda yüzde 2,1 oranında artarak 202 milyon USD olarak gerçekleşti. Yılın ilk yedi ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 7,9 oranında yükselişle 1 milyar 479 milyon USD’ye ulaştı. Hem DENİB hem de Denizli ihracatının, ülkemiz ihracatına olumlu katkısını güçlü bir şekilde sürdürdüğünü söylememiz mümkün. Bir diğer önemli gelişme de, ilk yedi aylık dönemde DENİB ve Denizli ihracatının oransal olarak artışının, Türkiye’nin artış ortalamasının üstünde olması” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı