REKLAMI GEÇ

OSB kalifiye eleman sorununu çözmek için kolları sıvadı

OSB kalifiye eleman sorununu çözmek için kolları sıvadı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, kalifiye eleman sorununun çözümünün meslek liselerinin cazip hale getirilmesinden geçtiği gerçeğinden hareketle elini taşın altına soktu. Nisan başından itibaren 350 öğrencinin yemek ücretlerini karşılamaya başlayan OSB, önümüzdeki yıl taşıma ücretlerini de karşılayacak, ayrıca meslek lisesini tercih eden öğrencilere burs verilmesi için çalışma yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2017 Perşembe, 14:34

Meslek lisesinde öğrencilerle birlikte düzenlenen yemeğe Honaz Kaymakamı Zafer Öz, OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Necip Filiz, OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Akkaya, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran, OSB Komisyon Üyeleri Fehamettin Taşkaya, Osman Uğurlu, Faruk İnceoğlu, Okul Müdürü İlhami Aksu ve öğretmenler katıldı.

Yemekte, meslek liselerinin önemi masaya yatırıldı, OSB’nin kalifiye eleman yetiştirilmesinde ortaya koyduğu çalışmalar ve sonuçları değerlendirildi.

LİSENİN TEKNİK İMKANLARI İYİLEŞTİRİLDİ
Meslek liselerinde son 3 yıldan beri öğrenci sayısında ve başarısında büyük düşüşler yaşanması nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu harekete geçti. Kalifiye ara eleman bulmakta zorlanan sanayicilerin bu problemini gidermek için çeşitli çalışmalar yapılmaya başlandı.

75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde makine, ekipman ve teçhizat eksikliklerini tespit eden OSB Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) proje hazırlanarak, 839.000 TL’lik makine ve ekipman alımı yapıldı, son yılların en çok tutulan mesleği Mekatronik Bölümü açıldı.

Kasım 2016 itibariyle bu konuda daha ciddi adımlar atmaya başlayan OSB Yönetim Kurulu, kalifiye eleman problemini en iyi bilen sanayicilerden oluşan bir “Meslek Lisesi Eğitim Komisyonu” oluşturdu.

Meslek Lisesi Komisyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın tercih sistemi gereği öğrenci sayısı ve kalitesinin artırılması için yapılacak işler değerlendirildi. Bu değerlendirmeler neticesinde daha başarılı öğrencilerin meslek lisesini tercih etmeleri için yemek ve servis ihtiyaçlarının karşılanması ve bunun yanında öğrencilere burs verilmesi kararlaştırıldı. Gelecek yıl da eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce ortaokulların bahçelerine yemek, servis, burs imkânlarını anlatan afişler asılarak daha çok sayıda ve daha başarılı öğrencilerin OSB’deki meslek liselerini tercih etmeleri sağlanacak.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, meslek lisesindeki öğrencilerin daha iyi yetişebilmeleri için staj imkanlarının artırılması için çalışmalar da yürütüyor. OSB yönetimi, öğrencilere iyi ücret karşılığında iş garantisi sağlamak için çalışmalar da gerçekleştiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83