REKLAMI GEÇ

Denizli OSB, yönetimi, Denizli’ye ‘Teknik Teknoloji Üniversitesi’ni kazandırmak için harekete geçti

Denizli OSB, yönetimi, Denizli’ye ‘Teknik Teknoloji Üniversitesi’ni kazandırmak için harekete geçti

Denizli ekonomisinin kalbi konumundaki Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Denizli’ye ikinci üniversiteyi kazandırmak için harekete geçti. Yönetim, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Murat Yürekli’yi ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2021 Pazartesi, 17:35

Eğitime verdikleri destek ile gündemden düşmeyen Denizli OSB Yönetim Kurulu, 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılında hayata geçirdiği DOSTEK Koleji’nin ardından 2020 yılında DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’ni aktif hale getirmişti.

Denizli’de son 5 – 6 yıldır sıkça gündeme getirilen ‘kente ikinci üniversite’ projesi ile ilgili en somut hareket yine Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan geldi. Denizli’ye “Teknik Teknoloji Üniversitesi” kurmayı planlayan Denizli OSB Yönetim Kurulu iştirakleri arasında yer alan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) aracılığıyla kuracakları Teknik Teknoloji Üniversitesi için OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’i Denizli’ye davet etti.  Denizli OSB Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Denizli OSB Eğitim Komisyonu ile Denizli OSB toplantı salonunda bir araya gelen Prof. Dr. Murat Yülek, istişarelerde bulundu.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, “Denizli OSB Yönetim Kurulu olarak bir Vakıf kurduk. Teknik Lisemizi faaliyete geçirdik. Butik bir üniversite kurmak için yola çıktık. Ankara’da OSTİM Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ettik, bilgi aldık. Sayın Rektörümüzü Denizli’ye davet ettik. Nasıl bir üniversite kurmalıyız, neler yapmalıyız, Bölgemiz ve ilimiz  sanayicisine daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz bunun peşindeyiz. Sayın Rektörümüze bizi kırmayıp buraya geldiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından söz alan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, “Denizli OSB Yönetimi bizleri ziyaret etti. Denizli’ye sanayi bölgesine bir üniversite kurmak istediklerini söylediler. Denizli’de çok başarılı bir liseleri var. Butik üniversite kurmak çok güzel bir fikir. Denizli dünya pazarında marka olmuş bir sanayi kentimiz. OSTİM olarak biz sanayi üniversitesiyiz. Denizli OSB ile deneyimlerimizi paylaşacağız. Umarım faydalı oluruz.” dedi.

 

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 30 Kasım 2021, 17:52

Yeterince işsiz üniversite mezunu yokmuş gibi….

Ü.z   -  Bağlantı 29 Kasım 2021, 23:05

Hali hazırdaki teknoloji fakültesi olarak birlikte çalışmak için oda ile bir araya geldik ama söz konusu maddi kısım olunca hiç bi firma taşın altına elini sokmuyor ki ayrı bir üniversite fonksiyonel olmaz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83