REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’de çevreci ev tasarruf sağlayan arıtma tesisi konferansı

Denizli OSB’de çevreci ev tasarruf sağlayan arıtma tesisi konferansı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, enerji fiyatlarının artması, maliyetlerin düşürülmesi ve çevreci yatırımlar için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Hüseyin Selçuk, OSB’deki tekstil boyaması yapan işletmelerin yöneticilerine arıtma tesisleri ile ilgili konferans verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2022 Cumartesi, 11:59

Denizli OSB, yönetimi, artan enerji maliyetleri ve diğer maliyetlerin düşürülmesi için profesyonelleri buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Selçuk atık ve geri dönüşümle ilgili konferans verdi. Konferansa Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Gümüşsu Arıtma Genel Müdürü Ülkü Aybal Emer ve sanayiden temsilciler katıldı.

Prof.Dr. Selçuk, yaptığı sunumla; atık suyun kaynağında geri dönüşümü, atık sudan tuzun geri kazanımı ve enerji geri dönüşüm sistemleri ile ilgili bilgiler aktardı. Prof.Dr. Selçuk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanacak teşvik çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Konferans sonrası şu açıklama yapıldı:
“Toplantıda kapalı devre yer altı suyu arıtımının Menderes nehrine boşaltılan tuzun yüzde 20 azaltılacağı öngörülürken yüzde 10 su tasarrufu sağlayacağı kanısına varıldı. Ekonomik geri dönüşümler ile sıfır deşarja yakın bir üretimin mümkün olacağı sonucuna varılmıştır. Bu hususun sıcak boyama sularının ekonomik geri çevrimi ile sanayiciye kar sağlayarak başarılabileceği görülmüştür. Tüm bu senaryolarda enerji tuz ve su dönüşümleri ile sıfır deşarjın sanayicileri mali zorluğa sokmadan karlı bir şekilde başarılabileceği bilimsel örnek uygulamaların sonucu tartışılarak öngörülmüştür.
Bu öngörüler ve hedefler doğrultusunda organize sanayi gerekli adımları atarak bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak atılımları atma kararı almıştır.”

OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ise, “ Yönetim Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda sanayicilerimizin enerji ve diğer girdi maliyetlerini düşürmek için gerekli çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83