REKLAMI GEÇ

OSB’de sanayiciye “E-dönüşüm” anlatıldı

OSB’de sanayiciye “E-dönüşüm” anlatıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayiciler için “E-dönüşüm” semineri düzenlendi. Seminere TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri’nden Marka ve İşletme İyileştirme Uygulayıcısı Olgar Ataseven, Satış Danışmanı Mustafa Gülcük ile Onur Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2019 Cuma, 12:01

TÜRKKEP Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilere “E-dönüşümü” anlattı. TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri’nden Marka ve İşletme İyileştirme Uygulayıcısı Olgar Ataseven, Satış Danışmanı Mustafa Gülcük ile Onur Aydın konuşmacı olarak katıldığı seminerde KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-Defter, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e- İmza ve e-Saklama gibi hizmetleri anlatıldı.

E-Defter uygulamasının firmalara büyük kolaylıklar sağlayacağını söyleyen Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Firmalarımıza operasyonel süreçlerinde önemli kolaylıklar sunacak olan E-Defter uygulaması, aynı zamanda önemli maliyet tasarrufu sağlayacak. Kayıt dışı ekonomiyi önlemek için de önemli bir adım olan E-Defter ile firmalarımız kâğıt tasarrufu yaparak, iş süreçlerini doğa dostu bir şekilde gerçekleştirebilecek” dedi.

Seminere söz alan Onur Aydın, Kayıtlı Elektronik Posta Kullanım Alanları, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS), e-Fatura / e-Arşiv faturanın kullanımına ilişkin bilgiler, e-Defter zorunlulukları ve kullanımı, e-Saklama zorunluluğu, KEP İK sistemleri, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, KEP Mutabakat,  KEPPORT İhracatçılar Birliği çalışma sistemi ve KEP entegrasyonu konuları hakkında bilgi verdi.

TÜRKKEP KEP, UETS İLE ENTEGRE OLAN TEK KEP SİSTEMİ
Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) ile tebligat işlemleri, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren elektronik yolla yapılmaya başlandı. İsteğe bağlı olarak vatandaşların da katılabileceği sistemdeki adrese ulaştırılan tebligat, alıcı tarafından açılmamış olsa dahi beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılıyor. TÜRKKEP KEP, UETS ile entegre olan tek KEP sistemi olarak öne çıkıyor. Klasik yöntemlerden kurtularak elektronik ortamda, basit bir işlem ile TÜRKKEP KEP hesabından UETS hesabı görülebiliyor ve buradan cevaplar hızlıca oluşturabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83