REKLAMI GEÇ

OSB’de teknik üniversite seferberliği

OSB’de teknik üniversite seferberliği

Denizli’ye “Teknik Üniversite” kazandırmak için harekete geçen Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi çalışmalarını hızlandırdı. Heyet, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ile bir araya geldi, bilgi alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2021 Perşembe, 13:58

Denizli’ye “Teknik Teknoloji Üniversitesi” kurmayı planlayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, ön çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu, DOSAV Başkanı ve Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz ile Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş’tan oluşan heyet ilk olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile görüştü.

Prof. Dr. Karaca ile Berlin Üniversitesi’ne birlikte gitme kararı alındı. Karaca ayrıca üniversite kurulumu konusunda Denizli OSB’ye her türlü desteğini vereceğini açıkladı.

İKİNCİ ZİYARET BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NE
Denizli OSB Heyeti, ardından Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’i de makamında ziyaret ederek, yine Denizli’ye kurulması planlanan üniversite ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Enver Yücel görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Denizli’ye kurulacak üniversite için her türlü desteği sağlarız, Bahçeşehir Üniversitesi’nin hocalarını göndeririz, yeni hocaların yetişmesi konusunda desteği veririz. Bizim yurt dışında da üniversitelerimiz var. Tüm tecrübelerimizi Denizli’ye kurulacak üniversite için harcarız. Washington DC, Batum, Berlin ve Kıbrıs’ta üniversitelerimiz var. Aynı zamanda kardeş üniversite oluruz. Kurulacak üniversite sadece Denizli’nin değil, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir konsept ile kurulacak” diye konuştu.

Yorumlar

şahin yılmaz   -  Bağlantı 3 Aralık 2021, 10:02

hayırlı olsun. İnşallah üniversite adı DENİZLİ TEKNİK TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ olur. Üniversite isminin başına saçma sapan bir isim konmaz DENİZLİ olur

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83